Nedeljni ribolov s gradonačelnikom Leskovca

Izvor: juGmedia, 15.Okt.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedeljni ribolov s gradonačelnikom Leskovca

Ribarnjem kraj Grabovničke reke, juče je nastavljeno nedeljno druženje s gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, čiju organizaciju su pomogli članovi Udruženja sportskog ribolova „Veternica 1954“, koje beleži značajne uspehe u ribolovačkim takmičenjima.

Upravo su oni, pre svega mališane, ali i sve koji su ovde upoznati sa profesionalnom ribolovačkom opremom, tehnikama pecanja, mamcima, štapovima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se mogu videti samo na takmičenjima, pripremom hrane za ribolov, obučavali one neveštije.

Cilj današnjeg okupljanja, kako piše na sajtu grada Leskovac, je popularizacija ovog sporta i upoznavanje mališana sa prirodnim lepotama našeg kraja.

Pored Grabovničkih voda, u kroz leskovački kraj protiču i Morava, Vučjanka, Veternica, Jablanica, tu su i: Brestovačko, Slavujevačko i jezero Barje…, zatim, Jovačka jezera i Dobroinska, Grabovnička, Jajinska, Bogojevačka, Lakošnička, Lipovačka, Brestovačka bara…

U ovim vodama mogu se loviti razne vrste riba: skobalj, karaš, smuđ, klen, mrena, som, šaran, štuka, amur…

Pre jučerašnjeg ribolova, građani i deca su se tokom minulih nedelja družili s gradonačenikom u centralnom gradskom parku, u Caričinom gradu, Aero i Konjičkom klubu, gde su naši najmađi sugrađani imali priliku da se upoznaju sa pravljenjem maketa aviona i konjima.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.