Nastavljaju se ulaganja u puteve u Jablaničkom okrugu

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se ulaganja u puteve u Jablaničkom okrugu

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je sa gradonačelnikom Leskovca, načelnikom Jablaničkog okruga i predstavnicima Grdelice i Predejana u izmeštenom sedištu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Kržincu kod Vladičinog Hana. Pored ulica koje Koridori Srbije rade u centru Grdelice biće popravljeni putevi i nadvožnjaci u Predejanu, oštećeni tokom izgradnje auto-puta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U izmeštenom sedištu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Kržincu kod Vladičinog Hana ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je sa gradonačelnikom Leskovca, načelnikom Jablaničkog okruga i predstavnicima Grdelice i Predejana.

Dogovoreno je da pored ulica koje Koridori Srbije već rade u centru Grdelice budu popravljeni putevi i nadvožnjaci u Predejanu, oštećeni tokom izgradnje auto-puta.
Najavljene su dve važne investicije za Leskovac vrednosti 340 miliona dinara, a bilo je reči i o zajedničkom radu ministarstva i lokalnih samouprava na primeni zakona vezanih za legalizaciju.
„Vlada Republike Srbije i Ministarstvo saobraćaja u Jablaničkom okrugu samo u održavanje puteva u poslednje tri godine uložili su dve milijarde dinara. Nastavićemo sa ulaganjima baš onako kako smo se danas dogovorili. U decembru mesecu će biti raspisan javni poziv za obilaznicu oko Leskovca, procenjena vrednost je 250 miliona dinara, očekujemo sledeće godine da se kada počnu građevinski radovi odnosno građevinska sezona u martu mesecu da ti radovi počnu. Vrlo je važno što smo se dogovorili i za bojnički put”, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva.
Kakvi su planovi i obaveze lokalnih samouprava u vezi sa izgradnjom deonice auto- puta od Preljine do Požege, bila je tema sastanka predstavnika opština i gradova, resornog ministarstva, kabineta premijerke Srbije i Saobraćajnog instituta, u Lučanima.
Deonica Preljina - Požega na Koridoru 11 duga je 30,9 kilometara i prolazi kroz teritoriju Čačka i opština Lučani i Požega. Početak izgradnje ove deonice auto-puta planiran je za mart sledeće godine. Skoro trećinu trase na budućem auto-putu činiće mostovi i tuneli.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Radovi na obilaznici oko Leskovca od proleća 2019.

Izvor: Danas, 04.Dec.2018

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će "Putevi Srbije" u decembru raspisati tender za izgradnju obilaznice oko Leskovca, a radovi vredni oko 240 miliona dinara trebalo bi da počnu na proleće. Članak Mihajlović: Radovi na obilaznici oko...

Nastavak na Danas...

Krivična za URUŠENU KOSINU: Zorana nije kriva

Izvor: OkRadio.rs, 05.Dec.2018, 14:17

Vranje - U toku je priprema krivične prijave zbog obrušavanja kosina u Grdeličkoj klisuri, koja će biti predata istražnim organima na dalje postupanje, a na spisku odgovornih nije ministarka Zoraa Mihajlović, pišu Večernje novosti. Beogradski list je od Ministarstva građevinarstva zatražio...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.