Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2021, 09:50

Narodna stranka: Radnik Centra za socijali rad pretio Romima u Grdelici da ne dolaze na događaj

LESKOVAC

Radnik Centra za socijalni rad u Leskovcu Nebojša Marinković pretio je meštanima romskog naselja u Grdelici i ucenjivao ih ukidanjem socijalne pomoći ukoliko prisustvuju formiranja Saveta za nacionalne manjine pri leskovačkom odboru Narodne stranke, saopštila je ta stranka koja zahteva od direktora te ustanove da ispita sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

“Narodna stranka je najorganizovanija opoziciona partija u Srbiji i kao takva jedina ima resurse >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da formira Savete za nacionalne manjine. Jedan takav savet, prvi i jedini takvog kapaciteta, formiran je pri Gradskom odboru Narodne stranke u Leskovcu.

Tim povodom je na Dan pobede organizovana tribina u Grdelici na kojoj su, uz prisustvo članova Leskovačkog odbora i pedesetak meštana romske nacionalnosti, učešće uzeli potpredsednik IO Narodne stranke, Nenad Milojičić i potpredsednik stranke, Miroslav Aleksić.

Neposredno pre održavanja tribine, radnik Centra za socijalni rad u Leskovcu, Nebojša Marinković, sebi je dao suvišnu i nekotrolisanu slobodu da upućuje pretnje meštanima romskog naselja u Grdelici i ucenjuje ih ukidanjem socijalne pomoći ukoliko prisustvuju svečanom činu formiranja preko potrebnog Saveta za nacionalne manjine pri Leskovačkom odboru Narodne stranke.

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu smatra da niko nema prava da koristi svoj službeni položaj da uskraćuje građanima slobodu mišljenja i izražavanja, osuđuje ovakav vid pritisaka kao sveprisutni manir naprednjačkih kabadahija, te zahteva od direktora Centra za socijalni rad u Leskovcu da ispita sve činjenice i okolnosti i utvrdi po kom osnovu je Nebojša Marinković boravio u romskom naselju u Grdelici, 9. maja 2021. godine u 9 sati izjutra”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Gradski odbor Narodne stranke Leskovac.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.