Nakon osude javnosti, gradonačelnik Leskovca se izvinjava Nišlijama

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2020, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon osude javnosti, gradonačelnik Leskovca se izvinjava Nišlijama

Nakon što je za skupštinskom govornicom Niš opisao kao "grad od 3 slova, na ulazu zatvor, na izlazu ludnica", što su mnogobrojni građani, aktivisti civilnog sektora i opozicionari osudili, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović se, kako piše u saopštenju, Nišlijama i gradonačelniku Darku Bulatoviću izvinjava. Ipak, pisanje o njegovom neprimerenom nastupu, Cvetanović naziva medijskom senzacijom.

U saopštenju koje potpisuje Cvetanović se navodi da je, tokom izlaganja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nesvesno uvredio građane Niša, ali da mu to ni u snu nije bila namera, zbog čega im se iskreno izvinjava.

Primite moje iskreno izvinjenje zbog nesmotrene šale izgovorene prilikom prezentacije rezultata rada lokalne samouprave Grada Leskovca ostvarenih u poslednjih godinu dana. Tokom izgalanja nesvesno sam uvredio građane Niša, ali mi to ni u snu nije bila namera. Naprotiv, tokom govora sam istakao da je Niš univerzitetski centar, veliki i moderan grad, u kome mnogi naši uspešni Leskovčani završavaju školu. Naglasio sam da Leskovac kao manji grad ne treba da ima univerzitet, ali da je veliki uspeh što je naš grad postao sedište Akademije strukovnih studija "Južna Srbija" - navodi se u saopštenju.

Pravda se rečima i da onaj ko radi i greši, a pisanje o njegovom neprimerenom nastupu i "kafanskom govoru", kako su ga ocenili brojni Leskovačni, Nišlije i aktivisti, vidi kao medijsku senzaciju.

Ko radi taj i greši! Napravio sam grešku i priznajem je. Ono što sam iz ovoga zaključio je da u oba grada postoje ljudi koji vrebaju naše lapsuse i od najbezazlenije greške naprave medijsku senzaciju. Zato se izvinjavam i nadam se da ovakve stvari neće poremetiti naše međususedske odnose - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Cvetanović je pre par dana za skupštinskom govornicom tako opisao najveći grad na jugu Srbije, a brojne Nišlije to nisu shvatile kao šalu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović nije reagovao na ovu prozivku, a iz niške Demokratske stranke su tražili da se Cvetanović Nišlijama izvini.

Ovakav Cvetanovićev nastup osudili su i Leskovčani koji su mišljenja da takvim šalama nije mesto u javnom govoru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.