Na Crnom Vrhu minus šest, u nekim mestima pada sneg

Izvor: Press, 09.Jan.2013, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Crnom Vrhu minus šest, u nekim mestima pada sneg

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), umeren sneg trenutno pada na Zlatiboru, u Sjenici i Kraljevu. Slab sneg veje u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, na Kopaoniku, u Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Dimitrovgradu i Vranju, dok u Valjevu pada rosulja, odnosno sipeća kiša.
Na Kopaoniku i u Vranju izmereno je minus pet, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kraljevu, Kuršumliji i Dimitrovgradu minus četiri, a u Kikindi, Smederevskoj Palanci, Kruševcu, Nišu i Leskovcu minus tri stepena. U Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu i Velikom Gradištu izmerena su minus dva, a na Paliću, u Beogradu, Kragujevcu, na Zlatiboru, u Požegi, minus jedan stepen.
U Sjenici i Zaječaru temperatura vazduha je bila na nuli, u Novom Sadu je iznosila jedan, a u Somboru i Sremskoj Mitrovici dva stepena. Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 80 centimetara, Zlatiboru 26, a u Sjenici 15 centimetara.
Visina snežnog pokrivača u Kikindi iznosila je pet centimetara, na Crnom Vrhu, u Kuršumliji i Dimitrovgradu četiri, na Paliću i u Banatskom Karlovcu tri centimetra. U Novom Sadu, Valjevu, Velikom Gradištu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Vranju visina snežnog pokrivača iznosila je dva, a u Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici jedan centimetar.
U četvrtak će Srbiji biti umereno i potpuno oblačno i toplije, po podne i krajem dana mestimicno sa kišom, uglavnom u severnim i zapadnim krajevima, a tokom noći i u ostalim delovima zemlje. Na visokim planinama biće susnežice i snega. Vetar slab i umeren, južni i jugoistocni.
Minimalna temperatura će biti od minus šest na istoku i jugu, do nule na severozapadu, a najviša dnevna od dva do devet stepeni. U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno i toplije, krajem dana i u toku noći sa povremenom kišom. Jutarnja temperatura oko minus jedan, najviša dnevna oko šest stepeni.
U narednih sedam dana, u petak će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i snegom. Krajem dana i u toku noći sneg i u nižim predelima prvo na severu i zapadu.
U subotu će biti hladno, mestimično sa snegom. Ujutru na severu a u toku prepodneva u ostalim krajevima, prestanak padavina i delimicno razvedravanje.
U nedelju ujutru slab i umeren mraz , tokom dana toplije, uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. Krajem dana mestimicno sa kišom.
Početkom naredne sedmice preovlađivaće oblačno mestimično sa kišom, na višim planinama i sa snegom. Krajem perioda sneg se očekuje i u nižim predelima.


Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Press...






Povezane vesti

LEDENO: U Sjenici - 10, posle podne kiša

Izvor: Kurir, 10.Jan.2013, 09:32

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku je iznosila 82 centimetra, na Zlatiboru 27, u Sjenici 15, a Kuršumliji devet centimetara..BEOGRAD - U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici gde je u pet časova izmereno minus 10 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ)...U...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.