NAZIRE SE KRAJ SAGE LIDL otvara svoje hipermarkete u oktobru

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAZIRE SE KRAJ SAGE LIDL otvara svoje hipermarkete u oktobru

Nemački trgovinski lanac “Lidl” otvoriće vrata svojih hipermarketa u Srbiji početkom oktobra ove godine, tvrde pišu mediji, a Jugmedia saznaje da je u Leskovcu već završen process selekcije i da se trenutno formiraju timovi.

Tačan dan otvaranja je nepoznat s obzirom da je “Lidl” zatvoren za medije, ali oktobar se uzima kao mesec kada će 10 do 15 već podignutih i opremljenih marketa biti otvorena u jednom danu, a na osnovu saznanja da je jedan od najpoznatijih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << svetskih loukostera “već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama”.

U izjavi koja je dostavljena Mondu iz Lidla nisu potvrdili, ali ni demantovali ovu informaciju, ali tvrde da potrošači u Srbiji do kraja ove godine moći da pazare u njihovim trgovinama.

Činjenica je da se Lidl za otvaranje svojih prodavnica u Srbiji temeljno priprema, što podrazumeva zapošljavanje velikog broja kolega, ali i pravovremene obuke za njih, određivanje asortimana i testiranje redovnih procesa rada, poput poručivanja i isporuke robe. Datum otvaranja podelićemo sa našim potrošačima nakon još nekoliko važnih koraka koji nas očekuju u procesu pripreme. Ono što ostaje kao naš dogovor i obećanje je, da će potrošači u Srbiji imati priliku da obave kupovinu u Lidlu do kraja godine„, rekla je za Mondo Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

Inače, prosec prijema nije išao preko NSZ-a, kažu u filijali Leskovca, već je još prošle godine preko sajta “Lidla” raspisan konkurs. Izvori Jugmedie kažu da je završena selekcija prijavljenih i da se formiraju timovi.

Nezvanično, u samim objektima već postoji roba i radnici, a kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke

Ranije je najvljivano da će u Leskovcu posao u ovoj trgovini naći oko 100 Leskovčana.

Hipermarket “Lidl” je podignut na lokaciji stare autobuske stanice, preko puta takođe hipermarketa “Rode”, koja je u Leskovcu počela da gradi još jedna prodajni objekat, u kvartu Dubočica.

Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svečano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi.

I beogradski mediji imaju informacije da je „Lidl“ jveć primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.