Miting podrške Vučiću i u Leskovcu, naprednjaci kažu da su se okupili spontano

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting podrške Vučiću i u Leskovcu, naprednjaci kažu da su se okupili spontano

Osudu kontroverzne naslovnice nedeljnika NIN i Koraksove karikature u Danasu na kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i snajper, nakon Nišlija, rešili su da daju i u Leskovcu. Članovi i simpatizeri leskovačkog SNS okupili su se, kako kažu, spontano, a ne znaju ko je organizovao i prijavio skup. Šetnji su se pridružili funkcioneri, zaposleni u javnim preduzećima, ali i prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Sneg i niska temperatura nisu bili problem za brojne Leskovčane i funkcionere SNS da se okupe ispred Narodnog muzeja, i nakon toga, uz transparente “Naše mete su mir i stabilnost”, “Nasilje nije hrabrost”, “Leskovac je uz Vučica” i odštampane letke sa natpisom "Nasilje nije budućnost" u srcu sa iscrtanom metom, prošetaju centrom grada. Podrška Vučiću i iz Leskovca na, kažu, spontanom okupljanju; foto: B. S.

Građani kažu da su se okupili kako bi rekli “ne nasilju” i poslali poruku podrške predsedniku Vučiću.

Ovo je jedna mirna protestna šetnja kojom građani Leskovca žele da pruže podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, a protiv nasilja koje je direktno upereno protiv njega zbog naslovnica NIN-a i Danasa koje smo imali prilike da vidimo prethodnih dana - kaže jedna Leskovčanka.

Skupu pristalica Srpske napredne stranke se pridružio i jedan penzioner koji kaže da poštuje slobodu medija, ali da su naslovnice NIN-a i Danasa degutantne.

Cilj mog dolaska na ovaj skup je čisto građanske prirode jer ovo što se trenutno dešava u našoj državi je stvarno degutantno. Ja stvarno cenim i novinare i novinarske slobode, ali ovo što se trenutno dešava, što se crtaju mete bilo kome, bilo gde i bilo kada, a naročito predsedniku Aleksandru Vučiću je stvarno degutantno i krajnje neprimereno - kaže jedan penzioner.

Ko je organizovao i prijavio skup i protestnu šetnju, kažu da ne znaju, a za događaj su "čuli preko Fejsbuka". Podrška Vučiću i iz Leskovca na, kažu, spontanom okupljanju; foto: B. S.

Ja ne znam da li je prijavljen, ja sam to videla na društvenim mrežama i zbog toga sam izašla, da podržim svaku borbu protiv nasilja - kaže Violeta.

Protestnoj šetnji prisustvovao je veliki broj funkcionera i zaposlenih u javnim preduzećima, ali niko nije želeo da komentariše ko je organizovao naprednjake. U koloni je bio i prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović koji nije želeo da daje izjave novinarima.

Osim naprednjaka, skup su podržali i pojedini funkcioneri Socijalističke partije Srbije.

Da je besmisleno svako okupljanje protiv navodnog nasilja smatraju u leskovačkom Pokretu Dveri. Oni navode da su naprednjaci u svojim redovima napravili konfuziju i da više ne znaju šta rade.

Afere koje su pokrenute u javnosti, ali i ono što radi opozicija, potresaju njihovu strukturu. Sve ovo nema veze sa nasiljem, nego sa prikrivanjem afera - kažu u ovom odboru.

Predviđaju i da će se međusobno sukobiti i raspasti usled predstojećih izbora, jer neće moći da sakriju i zataškaju sve nezakonitosti koje su radili u prethodnom periodu.

Podsetimo, podršku predseniku poslale su i Nišlije, a opozicija smatra da je skup provokacija i pokušaj prikrivanja afera.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nema potvrde da je SNS prijavio svoje proteste u Nišu i Leskovcu, svi ostali - moraju

Izvor: JužneVesti.com, 04.Dec.2019, 16:45

Da se ni simpatizeri i članovi vladajuće Srpske napredne stranke u Leskovcu ipak nisu spontano okupili kako bi podržali predsednika Srbije Aleksandara Vučića zbog naslovnica NIN-a i Danasa - pokazaju poruke naprednjaka sa jasnim instrukcijama šta da rade i gde da dođu. Do sada, kao i u Nišu,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.