Ministarstvo nakon tragedije u Leskovcu: Centru za socijalni rad nije bilo prijavljeno porodično nasilje

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 12:50

Ministarstvo nakon tragedije u Leskovcu: Centru za socijalni rad nije bilo prijavljeno porodično nasilje

Povodom tragičnog slučaja koji se dogodio u porodici Ilić - Radojković u Leskovcu oglasilo se Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarstvo je saopštilo da je Centar za socijalni rad dostavio izveštaj u kome se navodi da njima nikada nije bilo prijavljeno nasilje u ovoj porodici.

Kako se navodi, nasilje nije bilo prijavljeno ni od članova porodice, škole, policije, niti od ustanove u kojoj je lečen počinilac zločina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ministarstvo dodaje da se porodica Ilić - Radojković, čijih je četvoro članova u nedelju ubijeno hladnim oružjem, nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad Leskovac od kraja 2016. godine kao korisnik novčane socijalne pomoći.

Jedan maloletni član porodice bio je korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, na njega su primenjene mere starateljske zaštite i mere smeštaja u specijalizovanu ustanovu socijalne zaštite, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da su netačne informacije pojedinih medija da je u porodici bilo prisutno maloletno dete koje je prijavilo nesrećni događaj i koje je jedino preživelo masakr, i navodi da se maloletni sin A. I. od marta 2019. godine nalazi na smeštaju u ustanovi socijalne zaštite.

"Iz ustanove u kojoj se nalazi A. I. je potvrđeno da je on dobro i da od momenta smeštaja nije napuštao ustanovu”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo apeluje na građane koji su žrtve nasilja ili su u riziku da to postanu, kao i na institucije i pojedince da u svakom trenutku kada primete bilo koju vrstu nasilja u porodici to i prijave nadležnim institucijama.

"Smatramo da je to od ključnog značaja za sprečavanje bilo kakve tragedije ili slučaja sličnog ovome”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će izvršiti nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Leskovac u konkretnom slučaju, odnosno zaštiti porodice, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.