Lutkarska predstava na repertoaru leskovačkog pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutkarska predstava na repertoaru leskovačkog pozorišta

Novu sezonu Narodno pozorište u Leskovcu otpočelo je lutkarskom predstavom Mačak u čizmama. Na repertoaru u oktobru su, osim ove, za najmlađe još 2 predstave, a Leskovčani će moći da se podsete nekoliko priča koje je radila ova trupa.

Lutkarsku predstavu Mačak u čizmama, po bajci Šarla Peroa, režirao je Stojan Mladenović, dok je scenografiju i lutke uradila Hristina Nedeva Mladenović. Ovo je inače prva lukarska predstava koju radi leskovačka pozorišna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trupa, a priprema je trajala više meseci. Pozitivne reakcije publike, foto: Narodno pozorište Leskovac

Bilo je veoma teško, ali i interesantno pripremati predstavu sa ovako velikim lutkama. Za sada su utisci publike pozitivni. U ulozi mačka nalazi se naš glumac Filip Radivojević, Petra igra Dušica Milošević, princezu Petra Dimitrijević, diva i čarobnjaka Maja Janković, u ulozi pripovedača je Mina Cocić, kralja igra Mirjana Ljubić, dok su se u ulozi naroda našli Jovana Grozdanović, Vesna Mirković Đorđević i Maja Janković - kažu u pozorištu.

Oni koji nisu stigli na premijeru ili predstavu nisu odgledali u toku Dečje nedelje, priču Mačak u čizmama u izvođenju leskovačke trupe moći će da pogledaju 14. i 15. oktobra od 12 sati.

Mališani ovog oktobra mogu da pogledaju i predstavu Kako su postale ružne reči, 24. oktobra od 12 sati i adaptaciju Čarobnjak iz Oza, koja se igra 28. oktobra od 12 sati. Na repertoaru i 3 predstave za odrasle, foto: Narodno pozorište Leskovac

Osim za najmlađe, na repertoaru su i 3 predstave koje mogu da pogledaju Leskovčani. Prva na repertoaru je priča o uticaju televizije na mlade ljude, koja se razvija u predstavi Polovnjače, a rađena je po motivima iz drame Nakaze Lika Hibnera. Ovaj komad građani mogu pogledati 12. oktobra od 20 sati.

Nakon toga, 20. oktobra od 20 sati, pred leskovačkom publikom nastupiće poznati Vranjanac Dragan Boža Marjanović, koji će kroz monodramu na južnjačkom dijalektu Zakasotina prikazati stradanje prve bračne noći Mileta Sultana.

Za kraj meseca, 26. oktobra od 20 sati, na daskama Narodnog pozorišta biće izvedena čuvena predstava Ljubavnik velikog stila Reja Kunija, koju je adaptirao i režirao Slavenko Saletović po prevodu Snežane Maš.

Više informacija, kao i detaljan repertoar možete pogledati na njihovom sajtu, gde se mogu i rezervisati karte.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.