Levica predlaže da grad kupi Nevenu, Interlemind i Porečje, pa da spoji Vučje s auto-putem

Izvor: juGmedia, 20.Apr.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica predlaže da grad kupi Nevenu, Interlemind i Porečje, pa da spoji Vučje s auto-putem

LESKOVAC – Ukoliko se stečajni postupci u ovim fabrikama produže u nedogled ova preduzeća će propasti, prodati se iz delova i biti ugašena, iako su tehnološke i proizvodne linije u zavidnom stanju i tržište za njihove proizvode postoji, upozoravaju u Levici Srbije u Leskovcu.

Lokalna liderka tog pokreta Mirjana Perišić predložila je lokalnim vlastima da kupe Nevenu, Interlemind i Porečje kako bi se u njima revitalizovala proizvodnja.

„Onda možemo ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da ih vratimo na tržište kapitala ili da ih sačuvamo kao javna preduzeća. Zakon ne zabranjuje ovakve intervencije gradovima i opštinama, a na isti način je Đilas u Beogradu spasio PKB. Ukoliko ne dođe do intervencije grada ili države, ove naše divne fabrike će postati ruine“, kazala je Perišićeva.

Na pitanje novinara Jugmedie zbog čega ovakav predlog nije dala dok je bila odbornica u Skupštini grada, priznala je da o tome tada nije razmišljala, da je na tu ideju zapravo došao Borko Stefanović prilikom posete Interlemindu u Leskovcu i da joj je žao što se sama toga ranije nije setila.

„Ako pogledamo samo Porečje iz Včja, sa svojih 37 hektara voćnjaka, još 360 hektara zasada na državnom zemljištu i preko 2.000 voćnjaka u vlasništvu kooperanata, ovo je žila kucavica Porečkog kraja. Rasprodajom Porečja kao staro gvožđe treba sprečiti hitnom intervencijom grada jer na taj način konkretno pomažemo 20.000 stanovnika tog kraja“, ističe Perišićeva.

Ona je dodala da u culju privrednog i društvenog oporavka Vučja ono mora da ima bolju saobraćajnu povezanost sa auto-putem „kako ne bi ostalo slepo crevo Leskovca“.

„Zato treba investirati kod JP „Puteva Srbije“ i realizovati put Vučje – Tulovo – Grdelica, u dužini od oko 16 kilometara, odnosno vezu Vučja sa auto-putem“, zaključila.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.