Leskovčanin uhapšen zbog pogibije dvanaestogodišnje devojčice u Nišu

Izvor: juGmedia, 25.Sep.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanin uhapšen zbog pogibije dvanaestogodišnje devojčice u Nišu

Pedesettrogodišnji B.S. iz Leskovca uhapšen je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon jučerašnje tragedije koja se dogodila u niškom naselju Donji Komren u kojoj je stradala dvanaestogodišnja Isidora Vučković.

Vozač B. S. je službeni „fiat doblo“ parkirao ispred radnje za prodaju elektro-opreme u koju je ušao radi kupovine, kada je vozilo bez kontrole krenulo na dete koje se sa drugaricom vraćalo iz škole, a nesrećna devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ostala je pod točkovima auta, piše Telegraf.

Radnici firme u kojoj se B. S. nalazio kada je pregažena devojčica kažu da niko od njih nije video da su kola krenula.

“Tek kada je okončao kupovinu video je da mu nema kola. Onda smo videli gužvu, policiju i Hitnu pomoć. On je bio u šoku, stajao je ispred vrata prodavnice, dok nije došla policija. Oni su ga uveli unutra, dok se nije okončao uviđaj”, kazao je jedan od zaposlenih u prodavnici.

Kako je Telegraf saznajo u tužilaštvu, tragediju su zabeležile nadzorne kamere sa jedne od obližnjih radnji.

“Na snimku se vidi da se dete zbog jakog vetra povijalo i okretalo leđima dok se kretalo ulicom. Vozilo se kretalo tridesetak metara dok je nije udarilo. Devojčica se bukvalno podvukla pod kola, udarena je desnim zadnjim točkom. Vozilo je upućeno na tehnički pregled radi ustanovljavanja ispravnosti”, rečeno je u niškom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Vozaču je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu.

FOTO: Telegraf
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Fiat

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.