Izvor: JUGpress.com, 08.Feb.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani na takmičenju za najboljeg mladog poslastičara

LESKOVAC

Danica Spasić, Veljko Milosavljević I Jovan Pejković, predstavljaće Trgovinsko-ugostiteljsku školu, Leskovac i jug Srbije na izboru za ’’Najboljeg mladog poslastičara Srbije’’, sledećeg meseca u Beogradu.

Oni su pravo nastupa u finalu ’’Dijamantovog’’ takmičenja izborili u duelu sa još šest svojih školskih drugova.

 Kompanija ’’Dijamant’’ takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << organizuje drugi put, a Trgovinsko-ugostiteljska škola u Leskovcu, poslednja je, u prvom krugu, birala finaliste. Ona je jedna od pet odabranih škola, koje su organizovale interna takmičenja i delegirale učesnika velikog finala u Beogradu. O najboljima je odlučivao žiri, na čijem čelu je bio Zdravko Gavrilović, brand ambasador ’’Dijamanta’’.

” Na ovaj način promovišemo poslastičarstvo kao struku i dajemo podršku mladim ljudima, koji ćele da se bave ovim poslom. Pre Leskovca, bili smo u Arandjelovcu, Šapcu, Kuli i Smederevu i odabrali po troje najboljih iz svake škole. Na finalu u Beogradu, narednog meseca, imaćemo 15 učesnika”.

Pored Danice, Veljka i Jovana, u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi učestvovalo je još šest učenika drugog i trećeg razreda. Zadatak je bio pripremiti i poslužiti čokoladni mus:

” Ocenjujemo mnogo segmenata, u zavisnosti od postavljenog zadatka, ali uopštene stvari koje se boduju su ukus, preciznost u radu, način prezentacije na tanjiru, poštovanje datog vremenskog roka od 9o minuta, inovativnost. To se traži i ocenjuje.

Prošlogodišnji pobednici u finalu  od Kompanije ’’Dijamant’’ , bogato su nagradjeni, pa je prvoplasiranom  pripalo 200.000 dinara, što je, kaže Gavrilović, podrška u budućem školovanju ili pokretanju sopstvenog biznisa. Druga nagrada bila je studijsko putovanje na Sajam poslastičarstva u Riminiju, u Italiji, treća-komplet alata za poslastičarstvo.

Nagrade jesu vredne, ali uglavnom nisu motivacija učenicima Trgovinsko-ugostiteljske škole, koji se sa svih takmičenja vraćaju okićeni medaljama. Najviše ih je u kategoriji ’’dezert’’.

” Naša škola je jedina na jugu Srbije koja školuje poslastičare, zanimanje koje svakim danom doživljava ekspanziju I sve je traženije. Samim tim, naši socijalni partneri, zainteresovani su da ulažu u buduće poslastičare. Kompanija ‘’Dijamant’’  nam je proteklih meseci obezbedila predavače iz ove oblasti, kao što je Zdravko Gavrilović, koji su radili sa decom, prenoseći  im tajne izrade ukusnih, ali i vizuelno atraktivnih poslastica” , kaže direktor škole Gradimir Ilić.

Danica, Veljko i Jovan će imati mesec i po dana za pripreme, pred finale u Beogradu, gde ih čekaju dva zadatka:  priprema kolača od šargarepe, odnosno kolača po sopstvenom izboru od ponudjenih namirnica. Danica od pomenute trojke ima najviše iskustva na takmičenjima, ali po prikazanom, ni mladićima ne fali kreativnosti, pa će ostali takmičari u Leskovčanima imati ljute protivnike.

Trgovinsko-ugostiteljska škola u Leskovcu je u Kompaniji ‘’Dijamant’’ prepoznala izvrsnog socijalnog partnera, a direktor Ilić veruje da će saradnja, započeta pre nekoliko meseci, biti nastavljena.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.