Leskovčani ispunili Dubočicu, Nišlija odneo Zlatnu rukavicu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani ispunili "Dubočicu", Nišlija odneo "Zlatnu rukavicu"

Sportski centar "Dubočica" ugostio je najbolje mlade boksere, kako Srbije, tako i zemalja bivše Jugoslavije, a titulu najboljeg poneo je Nišlija Nikola Lazarević. Sam turnir Omladinska zlatna rukavica doneo je ispunjenu leskovačku halu, a publika je uživala u dobrim borbama, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, kao i da je takmičenje u ovom gradu bilo pun pogodak.

Ovo je prvi put da je Leskovac domaćin turnira u olimpijskom boksu, u organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Bokserskog saveza Srbije, Grada i svih klubova na njegovoj teritoriji. Ovakva dešavanja su veoma značajna za decu koja vole borilačke veštine, rekao je Borovčanin, a zbog njih su i pokrenute besplatne škole boksa u ovom gradu, i to u sva 4 kluba - Jugboksing, Hisar, Dubočica i Đurović. Mladi bokseri prikazali kvalitetne borbe; foto: Bokserski savez Srbije

SRC "Dubočica" ispunjen publikom, ljubiteljima plemenite veštine, je slika koja uliva snagu, koja govori da smo na pravom putu i da nije slučajno što smo u Leskovcu, gradu sa bogatom bokserkom istorijom i publikom koja voli sport i sportska dešavanja, održali ovaj prestižni turnir za omladince. Leskovac je bio sjajan domaćin, zahvaljujemo se svima koji su bili deo organizacije na sjajnom gostoprimstvu i vidimo se uskoro - poručio je Borovčanin.

Lazarević savladao Bosanca sa 3:0; foto: Bokserski savez SrbijeOn je potom uručio "Zlatnu rukavicu" Nikoli Lazareviću. Mladi bokser Naissusa je u kategoriji do 64 kg savladao predstavnika Bosne i Hercegovine Adi Falana sa maksimalnih 3:0, a prikazano umeće donelo mu je trofej najboljeg na čitavom turniru.

Za najboljeg tehničara proglašen je još jedan Srbin Omer Ametović, najbolji strani takmičar je Petar Liješević iz Crne Gore, a najborbeniji par bili su domaći bokser Aleksandar Šerifović i Crnogorac Miloš Krasnići.

Inače, na turniru su nastupili najbolji mladi bokseri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Leskovačni ispunili halu tokom finalnih borbi; foto: Bokserski savez Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.