Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2020, 16:35

Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Svetom arhijerijskom liturgijom koju je služio episkop niški Arsenije, u Leskovcu je počelo obeležavanje Duhovskog ponedeljka, gradske i slave Sabornog hrama Svete Trojice. U Vranju je povodom gradske slave liturgiju služio vladika Pahomije.

Veliki broj vernika pridružio se litiji koja je prošla centralnim gradskim ulicama, nakon čega je isečen kolač u svečanoj sali Grada Leskovca, a episkop niški Arsenije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čestitao slavu Leskovčanima.

Silazak svetoga duha na Apostole jedan je od najznačajnijih praznika naše crkve koji predtavlja konstituciju Hristove crkve na zemlji. Apostoli su ovozemaljski život posvetili širenju mira i ljubavi i blage vesti o tome da je Hrist došao na zemlju da nas izbavi od svih zala na svetu, tako i mi postajemo propovednici ljubavi i mira čitavom svetu. Želim vam da nastavite putem napretka i da još mnogo uspeha i prosperiteta donesete vašem gradu i vašoj sredini - rekao je episkop niški Arsenije.

Nakon liturgije održane litije oko Sabornog hrama; foto: Grad Vranje U Vranju su nakon liturgije koju je povodom gradske slave, sa sveštenstvom i monaštvom, služio vladika vranjski Pahomije, održane litije oko Hrama Svete Trojice, a gradonačelnik Slobodan Milenković rekao da iako se ove godine slava obeležava drugačije zbog epidemiološke situacije, saradnja Grada i Eparhije vranjske nije promenjena.

Pokrenuli smo mnoge projekte zajedno. Nadam se da ćemo do kraja godine završiti ili privesti bogoslužbenoj upotrebi hram u Bunuševcu, početi izgradnju crkve posvećenu Prohoru Pčinjskom u selu Zlatokop i obeležiti 950 godina manastira Sveti Prohor Pčinjski - rekao je Milenković.

On je, kao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, poželeo svojim sugrađanima mir, zdravlje i sreću.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Obeležena gradska slava Sveta Trojica, Cvetanović prikazivao prezentaciju

Izvor: JUGpress.com, 08.Jun.2020

LESKOVAC..Održavanjem tradicionalne litija Leskovac je obeležio svoju gradsku slavu, Svete Trojice...Svečanu liturgiju u Sabornom hramu Svete Trojice je služio njegovo preosveštenstvo episkop niški gospodin Arsenije, a svečana litija je prošla centralnim ulicama Leskovca praćena velikim brojem...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.