Leskovački osnovci apeluju na sugrađane da ostanu kod kuće

Izvor: JužneVesti.com, 03.Apr.2020, 11:53

Leskovački osnovci apeluju na sugrađane da ostanu kod kuće

Video-porukama iz svojih domova učenici petog razreda Osnovne škole “Svetozar Marković” u Leskovcu apeluju na sugrađane da ostanu kod kuće kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Poput mnogih glumaca, sportista i javnih ličnosti, leskovački osnovci odlučili su da poruku podrške i apel pošalju svojim sugrađanima.

Njihov nastavnik građanskog vaspitanja Marko Kostić kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da su na ideju došli zajedno jer su želeli da se i njihov glas čuje.

U okviru nastave građanskog vaspitanja bavili smo se i participacijom, odnosno učešćem građana u aktivnostima koje se tiču njih samih, što podrazumeva i pravo dece da se čuje njihov glas u organizaciji života zajednice u kojoj žive, u školi, u kući. Tako smo došli na ideju da snimimo ovaj video - kaže Kostić.

Smatraju da su ovime dali mali doprinos zajednici i nadaju se da će njihov apel uvažiti što veći deo Leskovčana.

S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi ne samo naša zajednica, već i ceo svet, rešili smo da damo mali doprinos u rešavanju velikog problema – pandemije virusa korona, tako što ćemo uputiti apel svim građanima da shvate ozbiljnost situacije i poslušaju naše savete, kako bismo na najbolji način prebrodili ovu tešku situaciju - kažu oni.

Video-snimak postavili su na Jutjub, a kako kažu, dostupan je i posvećen svima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.