Leskovački đaci i nastavnici zasadili 140 sadnica bora i smrče

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački đaci i nastavnici zasadili 140 sadnica bora i smrče

Dvorište Škole za osnovno i srednje obrazovanje “11. oktobar” u Leskovcu sada će biti lepše mesto za odmor jer su nastavnici i učenici zasadili 140 stabala bora i smrče. Pošumljavanje dvorišta deo je akcija Srbijašume "Zasadi drvo", a to preduzeće je i doniralo sadnice školi.

Direktor Vladimir Anđelković kaže da će i ubuduće održavati i uređivati dvorište, kako bi bilo pristupačno svim učenicima, ali i roditeljima. Drveće sadili nastavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i đaci, foto: Grad Leskovac

U toku godine ćemo održavati i negovati ovo drveće, a osim što če nam dvorište izgledati urednije i lepše, deca će razviti pozitivne osobine i dobar odnos prema životnoj sredini - rekao je Anđelković.

Akcija "Zasadi drvo" sprovedena je na 31 lokaciji u Srbiji, a zasađeno je ukupno 50.000 sadnica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.