Izvor: JUGpress.com, 22.Apr.2021, 13:47

Leskovački Krizni štab: Nema novih mera, samo upozorenje na oprez i poziv na vakcinaciju

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović apelovao je danas na građane da se, uprkos, kako je rekao ” ovom blagom poboljšanju situacije” pridržavaju propisanih mera i da se vakcinišu.

O je ovaj apel uputio na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

„S obzirom na to da se sledeće nedelje obeležava jedan od najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pravoslavnih praznika Vaskrs, kao i Međunarodni praznik rada, najvažnija poruka koju na današnjoj sednici želim da uputim svim našim sugrađanima je da se pridržavaju svih protivepidemijskih mera kako se epidemijska situacija ne bi pogoršala”, rekao je Cvetanović koji je upozorio da je “do sada posle svakog većeg praznika tokom kojeg većina ljudi ne radi, broj zaraženih naglo rastao, tako da želim da apelujem da naše građane da paze na sebe i svoje zdravlje kako bismo izbegli zatvaranje grada, preopterećenost kovid centra i nove žrtve zarazne bolesti Kovid 19”.

Po njegovim rečima kada se uporede “prošlogodišnji Vaskrs sa trenutnom situacijom, iako je korona potpuno preusmerila naše planove i prioritete, evidentno je da smo u mnogo boljoj poziciji. Donekle smo navikli da živimo sa virusom, ali je najveći pomak na kojem mogu da nam pozavide i najrazvijenije zemlje sveta – imunizacija“ objansio je Cvetanović.

On je rekao i da se bez prekida vrši vakcinacija građana koji su se prijavili preko e-uprave, kao i revakcinacija, a da se vakcinacija bez zakazivanja odvija po planu.

Cvetanović je dodao i da se, zahvaljujući Privrednoj komori, uspešno sprovodi i vakcinacija zaposlenih u leskovačkim firmama.

“Do sada su vakcinisani zaposleni u kompanijama: DCP hemigal, Bim teks, Džinsi, Leskobegz, Jura, juče je počela vakcinacija zaposlenih u Zdravlju i Moravki pro, a uskoro će biti organizovana vakcinacija u firmama Mladost, Autostop i Aptiv. Započet je i proces vakcinacije pripadnika romske populacije, do sada je prvu dozu primilo njih 100, a s obzirom na to da je u Leskovac stigao dovoljan broj vakcina sa tim procesom će se uskoro nastaviti”, rekao je on.

Ispred Zavoda za javno zdravlje o trenutnim podacima govorio je specijalista epidemiologije dr Ivan Sokolović.

„Iako je do danas prvu dozu vakcine primio 25,69% punoletnog stanovništa grada Leskovca, a od toga revakcinisano 20,34% pozivamo građane da se u što većem broju odazovu vakcinaciji, kako bi se brže došlo do kolektivnog imuniteta”, rekao je Sokolović.

On je objasnio i da se “pored redovne revakcinacije sa zakazivanjem vrši vakcinacija bez zakazivanja AstraZenekom i Fajzer vakcinom” i da se očekuje i Sputnjik vakcina, a uskoro i veće količine Sinofarm vakcine za nezakazana lica“.

On je apelovao da se izbegavaju okupljanja u većem broju i smanji broj kontakata, da se nose zaštitne maske, održava fizička distance i redovna higijena ruku.

U okviru druge tačke dnevnog reda Aleksandar Kostić iz Sektora za vanredne situacije Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu je predstavio Analizu procene rizika od katastrofa koja je danas na štabu usvojena.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.