Leskovački Dramateri najbolji na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta južne Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2021, 11:20

Leskovački "Dramateri" najbolji na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta južne Srbije

Po izboru selektora festivala Aleksandra Volića, prvu nagradu na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta koja je održana prošle nedelje u Lebanu osvojili su glumci Leskovačkog kulturnog centra "Dramateri" za predstavu Bliži nebu i time obezbedili direktno učešće na Republički festival amaterskih pozorišta u Kuli.

Drugo mesto pripalo je amaterskom pozorištu iz Dimitrovgrada "Hristo Botev" koji su izveli predstavu Lažov, dok su trećeplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bili glumci amaterskog pozorišta "Hranislav Dragutinović" iz Prokuplja sa predstavom Oskar.

Pored kolektivnih nagrada, dodeljene su i pojedinačne nagrade, a najbolji scenograf i režiser je Darko Zloporubović, kome su nagrade pripale za predstavu Bliži nebu. Nagrada za najbolji kostim pripala je Aleksandri Geleban, za glavnu žensku ulogu osvojila je Anastasiji Cvijanović, dok je u konkurenciji glumaca nagrada dodeljena Nenadu Stanisavljeviću. Za epizodnu žensku ulogu nagrađena je Bojana Stefanović, dok je najbolji epizodista kod glumaca bio Delča Gigov.

Na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta publika je mogla da uživa i u predstavama za decu, a prema odluci selektora festivala, najbolju predstavu izveli su glumci amateri iz Surdulice, predstavom Pozorišni Bajkodrom. Drugo mesto osvojili su glumci Dečje scene pozorišta "Hranisalav Dragutinović" za predstavu Lepotica i zverka, dok je nagrada za treće mesto otišla u Dimitrovgrad, pozorištu "Hristo Botev" za predstavu Žurka na zelenom ćošetu.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.