Izvor: JUGpress.com, 13.Jul.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac domaćin 18. Medjunarodne letnje umetničke škole

LESKOVAC

Univerzitet umetnosti u Beogradu tradicionalno organizuje Međunarodnu letnju umetničku školu kao interdisciplinarni istraživački projekat vezan za pojedine gradove u Srbiji. Od 2001. godine do danas Letnja umetnička škola obišla je Srbiju od Novog Pazare do Subotice.

Tokom 18 godina postojanja kroz školu je u okviru 72 radionice prošlo preko 700 studenata iz 24 države, kao i u svetu uglednih predavača, umetnika i naučnika. Ove godine grad u fokusu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je Leskovac.

Letnja umetnička škola održava se od 12. do 19. jula 2018. godine u Leskovačkom kulturnom centru. Na Školi učestvuje 50 profesora i studenata iz zemlje i inostranstva koji će izučavati prošlost i tradiciju Leskovca. Manifestaciju je otvorio Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, koji se zahvalio Gradu Leskovcu na podršci.

„Na ovaj način se obogaćuje nastavni program i uspostavljaju kontakti na nacionalnom i međunarodnom nivou. Letnja umetnička škola funkcioniše kao sadejstvo mentorskog rada, predavanja i finalne prezentacije umetničkih i naučnih rezultata. u drugačijem radnom ambijentu studenti razvijaju potencijale, svoje kreativne sposobnosti na jedan sasvim novi način. Ovo je manifestacija od posebnog značaja ne samo za univerzitetsku zajednicu, već i za celu našu zemlju. Drago nam je da se ova manifestacija sada održava u Leskovcu, gradu koji ima izuzetno bogatu istoriju, koju na ovaj način želimo da istaknemo i podstaknemo. Sjajno je i to što se ova škola razvija jer je njen cilj i animacija i edukacija publike kojoj se predstavljaju visoko vredni umetnički rezultati i programi koji svojim sadržajem mogu obogatiti i unaprediti našu kulturu.“

U ime lokalne samouprave obratila se Jelena Radović, a goste je pozdravila i direktorka LKC-a Sanja Conić. U kratkom umetničkom programu učestovale su glumice Mina Cocić i Petra Dimitrijević, zatim Kristina Denčić i Dragana Videnović, prateći vokali u orkestru „Bistrik“, te Ninoslava Stamernković, profesor solo pevanja, Dorotea Aranđelović i Anđela Jovanović, studentkinje solo pevanja.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Subotica

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Pedeset profesora i studenata umetnosti izučavaju prošlost i tradiciju Leskovca

Izvor: juGmedia, 13.Jul.2018

Univerzitet umetnosti tradicionalno organizuje Letnju umetničku školu sa ciljem da istraži i promoviše kulturno blago naše zemlje, a ovog leta grad domaćin je Leskovac...Za 18 godina, kroz Međunarodnu letnju umetničku školu prošlo više od 700 studenata iz 24 države prošlo je 72 stručne...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.