Leskovac dobio prvi fudbalski teren sa veštačkom travom

Izvor: juGmedia, 09.Okt.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac dobio prvi fudbalski teren sa veštačkom travom

Leskovac je posle više meseci najavljivanja danas dobio kompletno završen fudbalski teren, prvi sa veštačkom travom u gradu na Veternici, vredan 30 miliona dinara.

Ovaj stadion, koji se nalazi na mestu nekadašnjeg pomoćnog terena stadiona “Dubočica”, koristiće se za treniranje mlađih fudbalskih selekcija i školske ekipe, ali i za igranje utakmica, što je posebno važno u jesenjem kišnom periodu.  >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Za ovu investiciju grad Leskovac izdvojio je 10, a Fudbalski savez Srbije i Ministartsvo omladine i sporta 20 miliona dinara, a veštačka trava sa 25 šlepera uvezena je iz Holandije.

Nema ništa lepše nego kada vidite ovako razdraganu decu na ovako lepom terenu. Leskovac je uvek bio grad sporta”, kazao je kratko okupljenima gradonačelnik, a zatim se posvetio lopti.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza otvorio je teren i sa predstavnicima lokalne samouoprave i okupljenom decom simbolično desetak minuta na novom terenu igrao fudbal.

Grad, na čelu sa gradonačelnikom, mora da se potrudi da Leskovac u skorijoj budućnosti ima barem jedan tim koji će igrati Prvu ligu, a u perspektivi i Super ligu Srbije”, poručio je Kokeza.

Lokalna samouprava je uložila i dodatnih 2 miliona dinara kako bi se oko terena sa veštačkom travom podigla ograda po svim standardima FIFA.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

FSS radi punom parom – Leskovac dobio prvi veštak

Izvor: B92, 09.Okt.2018

U prisustvu dečaka i devojčica iz brojnih fudbalskih klubova i škola fudbala sa teritorije Leskovca, ovaj grad je dobio prvi teren sa veštačkom travom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.