Izvor: JUGpress.com, 07.Okt.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaška Akademija Leskovac spremna za drugu Regionalnu seniorsku ligu jugoistočne Srbije

LESKOVAC

Košarkaški klub Akademija Leskovac najmlađi je i najperspektivniji tim u Drugoj regionalnoj seniorskoj ligi jugoistočne Srbije, čije prvenstvo počinje ovog vikenda. Nekadašnja Aktavis akademija u ovo prvenstvo ulazi sa kombinovanom juniorsko-kadetskim timom.

„Već godinama radimo sa mladim košarkašima i postižemo odlične rezultate. Jedini smo tim koji ulaže samo u mlade, mislimo da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je to mnogo bolje i isplativije nego da se dovode igrači sa strane i da se plaćaju. Svake godine „izbacujemo“ po nekoliko košarkaša i košarkašica. Mnogi igrači koji su igrali u našem klubu sada igraju u zemlji i inostranstvu. Imamo košarkaše i košarkašice koji su otišli da studiraju u Americi, imamo mlade košarkaše koji igraju po Evropi, u zemljama kao što su Italija, Češka, Severna Makedonija, Bugarska… A imamo košarkaše koji su otišli u domaće ekipe, Crvenu zvezdu, Partizan, OKK Beograd, KK Niš, KK Zdravlje… I pored ovoliko igrača koji su otišli u druge klubove, mi imamo i dalje dobre i talentovane košarkaše koji će i ove sezone, kao i prethodnih, da igraju seniorsku, juniorsku, kadetsku i pionirsku ligu. Očekujemo dobre rezultate kao i prethodnih godina, jer mislim da najbolje radimo sa mladima na jugoistoku Srbije, što pokazuju rezultati“ kaže direktor kluba Vladan Stojiljković

Nakon više od decenije došlo je do prekida saradnje sa kompanijom Aktavis, jer je ova firma odustala od finansiranja.

„Zahvalni smo im za sve ono što su uložili u klub, jer sigurno ne bi bilo ovakvih rezultata da nije bilo njihove podrške“ kaže Stojiljković.

„Dobijamo pomoć samo od grada Leskovca preko projektnog finansiranja i zahvaljujemo se gradu na tome, jer tako ulaže u mlade talentovane košarkaše. Nadamo se da će nas podržavati i u sledećoj sezoni sa većim budžetom, a mi ćemo sigurno da opravdamo to poverenje.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.