Koridor 10 asfaltiraju i na debelom minusu, ministarka najavli dolazak u Grdeličku klisuru

Izvor: JUGpress.com, 02.Dec.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 10 asfaltiraju i na debelom minusu, ministarka najavli dolazak u Grdeličku klisuru

LESKOVAC-BEOGRAD

(RTS)

Činimo sve da do kraja godine pustimo putnički saobraćaj celom dužinom auto-puta do makedonske granice, rekla je za RTS potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Radovi u Grdeličkoj klisuri su veoma teški, ali istovremeno i veličanstveni jer pokazuju šta je sve urađeno, rekla je gostujuću u Dnevniku RTS Zorana Mihajlović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
“Ja ću od ponedeljka biti tamo, za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog tamo i svi radimo na završetku koridora. Osim što ćemo biti na mestu, želim da pokažem koliko smo uradili, a uslovi su zaista veoma teški i puno se radi”, rekla je Mihajlović.

Ona kaže da i svojim 24-časovnim prisustvom na Koridoru želi da pokaže koliko je Vladi Srbije značajan završetak ovog projekta.

“Činimo ogromne, nadljudske napore da do kraja godine pustimo za putnički saobraćaj auto-put kroz Grdelicu. To je želja svih nas, to je želja svih radnika i firmi koje izvode radove. I nije lako, ima problema, ne želim da krijem, ali baš zato želim i da, koliko god mogu, svu svoju snagu uložim u njihovo rešavanje kako bismo završili ovaj istorijski posao. Želim i da svi vide koliko je građevinski teška ova trasa, ali i kako impresivno izgleda sve što je do sada urađeno”, kaže Mihajlović.

Kada je reč o istočnom kraku koridora prema bugarskoj granici ministarka Mihajlović kaže da će i on biti završen u prvom kvartalu sledeće godine.

Vlada najavljuje i novi investicioni ciklus vredan pet milijardu evra od marta 2019. godine.

“Sada nije problem da izdvojimo i više novca za investicije. Očekuje nas početak izradnje auto-puta Preljina-Požega, treća etapa brze pruge od Novog Sada do Subotice, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad a to je sve jako važno za privredu”, naglasila je za Zorana Mihajlović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Mihajlovićeva seli Ministarstvo građevine u Grdeličku klisuru

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2018

Narednih nedelju dana će ministarka Zorana Mihajlović i njeni saradnici iz Ministarstva saobraćaja i građevine živeti u Grdeličkoj klisuri, gde se završava Koridor 10. Time želi da se uveri da će auto-put zaista biti završen do kraja godine kako je obećala, navodi se u saopštenju, ali i da...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.