Izvor: JUGpress.com, 28.Jul.2021, 16:49

Kako realizovati privrednu saradnju između Leskovca i Irana, koji je pod sankcijama

LESKOVAC

Ambasador Irana Rašid Hasanpur rekao je danas u Leskovcu da je ta zemlja više od 40 godina pod sankcijama i da “ima iskustva sa sankcijama”, odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa kako konkretno može da se odvija privredna saradnja između Leskovca i Irana, koji je pod sankcijama.

” Postoji veliki broj načina uz pomoć kojih se može sarađivati. Kao što voda uvek nađe put, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i kompanije nalaze rešenja”, rekao je on.

” Islamska republika ima svoje stavove, politika svoje, nezavisnost i neprihvatanje nečije dominacije i za to mora da se plati određena cena. Pokušavamo da kroz razgovor onu zabrinutost i problematiku koju zapadni svet ima rešimo. Na žalost, zemlja koja je bila glavna strana u tim pregovorima i dogovorima jednostrano je napustila dogovor i sankcije su se nastavile. Pregovori se i dalje nastavljaju, nadamo se da će biti postignut dogovor i biti stvoreni uslovi za normalnu komunikaciju i aktivnosti na međunarodnom planu. Budite sigurni da oni koji su u teškim uslovima pokazali fleksibilnost u saradnji sa nama će imati posebno mesto u normalnim okolnostima”, dodao je Hasanpur.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.