Kako motivisati bibliotekara da radi svoj posao

Izvor: juGmedia, 28.Sep.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako motivisati bibliotekara da radi svoj posao

U eri interneta, elektronskioh knjiga i lako dostupne literuature, motivisani bibliotekari su neophodna karika u postizanju dobrih rezultata rada svake bilbioteke.

Takvi bibliotekari su izvor kreativnosti i unošenja inovacija, rečeno je na današnjoj edukativnoj radionice „Motivisani bibliotekari pokreću svet” koja je održana u Narodnoj bilbioteci “Radoje Domanović” u Leskovcu.

Bibliotekari >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << će saznati šta je unutrašnja motivacija,jer ona spoljašnja – materijalna skoro i da ne postoji kada znamo da bilbiotekari imaju prosečne ili plate ispod proseka, zašto je važna personalizacija i na koje načine mogu biti motivisani da rade svoj posao”, ističe predavalac Jelena Jovin.

Kreativnost je snažan motivator, a motivisanje bibliotekara učešćem u donošenju odluka ili davanju predloga za rad biblioteke može biti vrlo pozitivno.

To znači da pretposdtavljeni moraju jako dobro da poznaju svoje radnike. Ne voli svako da radi sa decom, ali zato možda neko voli da radi sa zapisima… I tu je pola organizacije gotovo, kada prepoznate u svom radniku šta je ono što ga interesuje”, zaključuje Jovin.

Ovaj seminar organizovan je pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ministarstva kulture i informisanja.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.