Izvor: JUGpress.com, 16.Mar.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba konja u Dobrotinu povodom “Todorove subote”

LESKOVAC

U Dobrotinu je održana peta po redu izložba konja u čast obeležavanja praznika „Todorova subota“.

Na izložbi su prisustvovali odgajivači iz Dobrotina i okoline. Izložbu je u društvu svojih saradnika posetio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio Vladimir Petković koji je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na vreme kada je svaka kuća u selu Dobrotin imala makar jednog konja.

„Kult tračkog konjanika Todora još uvek je prisutan u raznim krajevima Srbije i vezuje se za verovanje da je ovaj svetac zaštitnik stoke, posebno konja. Danas je prva subota Velikog Vaskršnjeg posta koja se naziva Todorova subota. U vezi sa tim u pojedinim delovima Srbije organizuju se konjičke trke, izložbe konja i sl. Selo Dobrotin je već petu godinu za redom organizuje izložbu konja i time doprinosi očuvanju tradicije. Izložba omogućava deci i svim ljubiteljima da se druže sa konjima i uživaju u njihovoj lepoti i dobroti, da razvijaju ljubav prema životinjama, da se kroz razgovor sa ljudima, koji se bave njima, upoznaju sa čarima i benefitima ovog sporta.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.