Izložba iz kabineta grafike Fakulteta likovnih umetnosti

Izvor: JUGpress.com, 02.Nov.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba iz kabineta grafike Fakulteta likovnih umetnosti

LESKOVAC

U Narodnom muzeju u Leskovcu otvorena je izložba na kojoj je predstavljen izbor dela iz kabineta grafike Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Postavku čini izbor grafika iz najstarijeg dela fonda, nastala u prvih petnaest godina Grafičkog odseka, a radovi su profesora i studenata Akademije čije je stvaralaštvo obeležilo umetničke tokove druge polovine dvadesetog veka.

Tija Antić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kustos Fakulteta likovnih umetnosti, otvarajući izložbu, rekla je da je kabinet Grafike osnovan 50-ih godina, ali su ovde izložena dela nastajala još od samog osnivanja fakulteta 1937. godine.

„Dela su nastajala u veoma turbulentnom periodu, jer se radi o godinama neposredno pred, za vreme i posle Drugog svetskog rata. Zbog toga su dela i značajna kao svedočanstvo jednog vremena.“

Publika može da vidi radove Boška Karanovića, Bože Prodanovića, Mirjane Koke Mihađ, Stojana Ćelića, Mladena Srbinovića…

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.