Izabrane najbolje priče na 9. konkursu Vukašin Conić u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Nov.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrane najbolje priče na 9. konkursu "Vukašin Conić" u Leskovcu

Nagradu "Vukašin Conić" za najbolju kratku priču na leskovačkom književnom konkursu osvojio je Dragoslav Đurović iz Vrnjačke Banje za priču Negde se moramo zaustaviti.

Žiri u kome su bili profesori srpskog jezika i književnosti Biljana Mičić, Cvetana Radivojević i Dragan Radović, drugu nagradu dodelili su Beograđanki Darinki Krunić za priču Čovečica, dok je treća nagrada otišla u ruke Milice Petrović, takođe iz Beograda, za priču >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << San.

Ovo je deveti put kako organizujemo konkurs u čast leskovačkog književnika Vukašina Conića. Na konkurs se ove godine prijavilo 158 autora, a stiglo je 249 priča. Osim plakete i novčanog dela, koji iznosi 20.000, 15.000 i 10.000 dinara, najbolje priče biće objavljene u časopisu Naše stvaranje - kažu organizatori.

Književna nagrada za kratku priču “Vukašin Conić” ustanovljena je 2010. godine kako bi se afirmisali mladi pisci, a konkurs organizuju Conićeva porodica i Leskovački kulturni centar.

Vukašin Conić autor je romana Daleki beli putevi i Pre zore, zbirki priča Ukus zemlje i Spomenik.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.