Iz rada disciplinskog sudije FSRIS Ivana Nikolića : (NE)MIRNA FUDBALSKA JESEN NA ,,ISTOKU”

Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2018, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz rada disciplinskog sudije FSRIS Ivana Nikolića : (NE)MIRNA FUDBALSKA JESEN NA ,,ISTOKU”

LESKOVAC

Pod jurisdikcijom Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije u prvenstvenim nadmetanjima nalaze se četiri ligaška takmičenja, i to: Srpska liga ,,Istok” sa 18 klubova i tri zone: ,,Jug”, ,,Istok” i ,,Zapad”, sa po 16 ekipa. Disciplinski sudija FSRIS, za sve četiri lige je Ivan Nikolić iz Leskovca, dokazani i uspešan dugogodišnji fudbalski radnik, koji se već dokazao u obavljanju posla disciplinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sudije.

I ako je jesenja prvenstvena sezona tek nedavno završena, radni i uvek ekspeditivni disciplinski sudija FSRIS Ivan Nikolić je već sačinio izveštaj, koji na analitičan način pokazuje kakva je i koliko je fudbalska jesen bila (ne)mirna na fudbalskom ,,Istoku”.

– U Srpskoj ligi ,,Istok” za bodove se borilo 18 klubova i odigrano je 17 prvenstvenih kola.Sudije su pokazale 44 crvena kartona, a 34 fudbalera dobilo je kaznu neigranja od jedne utakmice, 8 igrača nije imalo pravo nastupa na dve utakmice, dok je dvojici igrača odmerena kazna od 3 meča neigranja. Službenim licima koja su bila u restriktivnom prostoru izrečene su 10 opomene, jedna novčana kazna i zabrana obavljanja dužnosti za dvojicu službenih lica na jednoj utakmici.

Klubovi su sankcionisani ukupno 37 puta i to sa 33 novčane kazne (30 zbog izricanja 5 i više javnih opomena na istoj utakmici, samo 3 puta po ostalim osnovama) i 1 opomena, odnosno fudbalski klubovi Jedinstvo (Paraćin), Temnić 1924 (Varvarin) i Radnički (Pirot) zbog odgovarajućih prekršaja propisanih posebnim delom Disciplinskog pravilnika FSS kao kogentnim materijalnim pravom. Iz svega napred navedenog jasno se vidi da nije bilom težih ispada i da je tako jesen na fudbalskom ,,Istoku” odigrana u okvirima sportske korektnosti i bez većih ispada – veli disciplinski sudija FSRIS, Ivan Nikolić.

Za razliku od Srpske lige ,,Istok” u prvenstvima sve tri zone za bodove se borilo 16 klubova, tako da je jesenja sezona odigrana kroz 15 prvenstvenih kola.

ZONA ,,JUG”

U 15 jesenjih prvenstvenih kola 41 igrač dobio je crveni karton, od kojih je 25 fudbalera dobilo kaznu od jedne utakmice, njih 13 kažnjeno je zabranom nastupa na 2 meča, dok su trojica igrača kažnjena zabranom nastupa na tri meča.

Službenim licima izrečene su 4 disciplinske mere, u 2 navrata opomene i po jedna novčana kazna i jedna zabrana vršenja funkcije na jednoj utakmici.

Klubovi su sankcionisani ukupno 17 puta, bilo je 16 novčanih kazni (14 kazni zbog izricanja pet i više javnih opomena i dve po ostalim merama) i jedna mera opomene.

ZONA ,,ZAPAD”

U jesenjem delu prvenstva isključena su ukupno 24 fudbalera, od kojih je 10 kažnjeno zabranom nastupa na jednoj utakmici, 10 su kažnjena sa dve utakmice neigranja, dvojica igrača su sankcionisana zabranom od tri utakmice neigranja, a dvojica zu zavredeli kaznu od četiri utakmice.

Prema službenim licima klubova ukupno su izrečene četiri disciplinske mere, od čega, u dva navrata opomene i po jedna novčana kazna i jedna kazana zabrane vršenja funkcije na jednoj utakmici.

Klubovi su kažnjeni 17 puta i to sa 16 novčanih kazni ( 14 zbog izricanja 5 i više javnih opomena na jednoj utakmici i 2 po ostalim osnovama) kao i jedna mera opomene.

ZONA ,,ISTOK”

U tek završenoj jesenjoj prvenstvenoj sezoni isključeno je 39 fudbalera, od kojih su 22 kažnjena zabranom na jednoj utakmici nastupa, 11 je kažnjeno neigranjem na dve utakmice, dvojica su dobili kaznu od tri meča, a četvorica su dobili prinudnu zabranu na četiri utakmice, dok je jedan fudbaler dobio vremensku kaznu zabrane igranja.

Prema službenim licima izrečeno je ukupno 12 disciplinskih mera, u 4 slučaja opomene, 6 novčane kazne i 2 zabrane vršenja funkcije na 3 prvenstvena meča.

Klubovi su kažnjeni ukupno 32 puta i to sa 23 novčane kazne (19 zbog izricanja pet i više javnih opomena na jednoj utakmici i 4 po ostalim osnovama), izrečeno je 7 opomena, dok su klubovi Svrljig (zbog odigravanja utakmice pod suspenzijom, kažnjen je oduzimanjem jednog boda i Malošište zbog slabe organizacije meča – zabranom odigravanja dve prvenstvene utakmice na svom stadionu i svim ostalim stadionima na teritoriji FS Nišavskog okruga).

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.