Hrono , jedno od dva leskovačka preduzeća za osobe sa invaliditetom čiji će vas asortiman iznenaditi

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 14:12

"Hrono" , jedno od dva leskovačka preduzeća za osobe sa invaliditetom čiji će vas asortiman iznenaditi

"Hrono" je jedno od dva preduzeća u Leskovcu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida.Firma je osnovana pre dve godine i bavi se proizvodnjom mešavine brašna za beskvasni hleb .Razvili su i liniju začinskog bilja.Za njihove proizvode interesovanja ima i u Evropi.
 Sirovine stižu iz malih,lokalnih mlinova.Tako bolje kontrolišu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njihov kvalitet.Od pšenice,ječma,ovsa,raži,spelte proizvode šest vrsta mešavina integralnog brašna za laku i brzu pripremu hleba bez kvasca,aditiva i veštačkih aroma.

"Ovo je dobro za razne vrste dijetetskih programa,ne samo za one koji to  moraju zbog zdravstvenih problema, već i za one koji prosto žele da se zdravo hrane," kaže Valentina Bogdanović, direktorka preduzeća.
 U pogonu sa savremenim mašinama zaposleno je sedmoro Leskovčana. Cene i vole svoj posao. Priželjukuju da ga ima više, jer im to osugurava radno mesto. Do njega, kažu, invalidi teško dolaze.
"Uslovi su super,zadovoljna sam i platom i poslom.Volela bi da ga ima i više,"kaže radnica Milica Đorđević.
Zadovoljan je radnik Vladimir Nikolić, kaže da je u Hronu od njegovog osnivanja.
Od nedavno proizvode i aromatično i začinsko bilje po međunarodno priznatim recepturama. Uz meksički i italijanski, uskoro će se naći i poseban leskovački začin. Kapaciteti "Hrono" preduzeća su veliki, zato su im dobro došli partneri.Spremni su i za izvoz.

"Možemo partnerski da sarađujemo i sa onima kojima je potrebno uslužno pakovanje ili da širimo proizvodnju. Ima zainteresovanih, posebno iz zapadne Evrope. Komuniciramo sa njima. Pripremamo se za međunarodno tržište,"najavljuje Valentina Bogdanović, direktorka.
 Malim proizvođačima hrane podrška je neophodna.Ovde je imaju zahvaljujući raznim projektima i konkursima koje ne propuštaju. Sve sa ciljem da unaprede proizvodnju, da budu prepoznati na tržištu, ali i da poboljšaju položaj osoba sa invaliditetom.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.