Hotelske sobe kao interaktivne igraonice najbolja ideja na takmičenju u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotelske sobe kao interaktivne igraonice najbolja ideja na takmičenju u Leskovcu

U konkurenciji 130 učenika na regionalnom takmičenju srednjoškolaca održanom u Leskovcu, najbolja je bila ideja o uređivanju hotelskih soba u stilu interaktvinih igara, takozvani "escape room".

Pobednički tim činili su učenici Tehničke škole u Bojniku, Gimnazije "9. maj" u Nišu, Ekonomsko-tehničke škole u Kuršumliji i Tehničke škole "Rade Metalac" u Leskovcu. Njihova ideja je bila da se deo hotelskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << soba koje se ne koriste, pretvore u interaktivne igraonice koje će privući ljude da tu odsednu. Učenici imali 3 minuta da predstave ideju, foto: Poslovni izazov

Razmišljali smo šta je to što nedostaje prosečnom hotelu i zaključili da svaki hotel ima barem jednu sobu kojoj je potrebno renoviranje ili se iz nekog razloga ne koristi. Zašto gostima ne ponuditi neku novu vrstu sadržaja uz koji bi se zabavili, dok istovremeno hotel rešava problem soba koje se ne koriste - kažu članovi pobedničkog tima.

Ovogodišnji Poslovni izazov okupio je 130 učenika iz 30 škola iz jugoistočne Srbije, a ideja ovogodišnjeg, kaže Darko Radičanin, jedan od organizatora, bila je da učenici osmisle proizvod ili uslugu koja će pomoći hotelima da se istaknu među rastućom konkurencijom u privatnom smeštaju. Tri najbolja tima takmičiće se na ancionalnom nivou, foto: Poslovni izazov

Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan - kaže Radičanin.

U Leskovcu su se takmičili učenici iz ovog grada, ali i oni iz Aleksinca, Babušnice, Bojnika, Bujanovca, Kuršumlije, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe.

Članovi tri prvoplasirana tima takmičiće se u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru 2020. godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u Zagrebu, aprila naredne godine, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Poslovni izazov pokrenut je pre 12 godina, kažu organizatori, sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.