Hapšenja u Kuršumliji, Pirotu i Leskovcu osumnjičenih za organizovanje ilegalnog klađenja

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2021, 11:26

Hapšenja u Kuršumliji, Pirotu i Leskovcu osumnjičenih za organizovanje ilegalnog klađenja

Zbog sumnje da su neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima i onlajn klađenje, policija je uhapsila 16 osoba među kojima su i one sa juga zemlje - iz Pirota, Kuršumlije i Leskovca. Krivične prijave podignute su protiv još 31 osobe, a u akciji policije u 17 mesta širom zemlje, zaplenjeni su automati, računari, oprema za klađenje, kao i preko 1,2 miliona dinara i skoro 2.000 evra.

Na jugu su uhapšeni 52-godišnji S. M. i 30-godišnji A. F. iz Kuršumlije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 49-godišnji Piroćanac D. P. i 41-godišnji S. S. iz Leskovca, a pored njih, uhapšeni su i osumnjičeni u Somboru, Žablju, Novom Sadu, Mokrinu, Smederevu, Bajmoku, Baču, Čurugu, Velikoj Plani i Kragujevcu. Zaplenjo preko milion dinara i skoro 2.000 evra; foto: MUP

Oni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima, kao i preko sredstava elektronske komunikacije, dok su, kako se sumnja, novac od uplata igrača prisvajali i ulagali ga u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću. Protiv još 31 osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile isto krivično delo - saopštavaju iz policije.

Akcijom policije, u saradnji sa Ministartvom finansija - Upravom za igre na sreću i nadležnim tužilaštvima, kontrolisana su 64 neregistrovana objekta, a o hapšenjima se oglasio i ministar Aleksandar Vulin

Ilegalno klađenje je pljačka budžeta, ali sa sobom povlači i neprijavljene radnike, ilegalnu prodaju alkohola, cigareta. Igrači ne mogu biti sigurni da će im dobitak biti isplaćen, a država je sigurna da će se porezi i doprinosi izbegavati. MUP je po prvi put pokrenuo organizovanu akciju borbe protiv ilegalnih kladionica i nastaviće sa njihovim iskorenjivanjem - rekao je Vulin.

Uhapšeno 16 osoba, četvorica sa juga; foto: MUP Svi uhapšeni se terete za krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Policija je u neregistrovanim objektima, saopštavaju, pronašla i oduzela 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, televizore, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Policija: Otkrivene nelegalne kladionice, oduzete tombole, krivične prijave protiv četiri osobe

Izvor: Danas, 29.Sep.2021

Policija je saopštila da će protiv četiri osobe podneti krivične prijave zbog sumnje da su organizovali nelegalne kladionice na području Sremske Mitrovice, Rume i Pećinaca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.