Gradsko veće dalo saglasnost Metro parking jugu na novi cenovnik

Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće dalo saglasnost Metro parking jugu na novi cenovnik

LESKOVAC

Dnevni red sa dvanaest tačaka bio je pred članovima Gradskog veća Grada Leskovca. Najpre je Marija Milosavljević, šef Odelenja za finansije obrazložila Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu Grada Leskovca za period od 1.1. – 30.6.2018. godine. Ona je rekla da su u prvoj polovini ostvareni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iznosila nešto preko 1,9 milijardi dinara, odnosno 45,1%. Grupa prihoda >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << porez na dohodak, dobit i kapitalne dobitke ostvaren je sa 47%. Porez na imovinu sa 44,8%, a prihodi od Komunalne takse na firmu 49,7% u odnosu na planirano. Transferi od drugih nivoa vlasti ostvareni sa 36,3% i veći prihodi po ovom osnovu se očekuju u drugoj polovini godine.

Rashodi i izdacu u ovom periodu su izvršeni sa 44,2 % planiranih, ili nepunih 1,9 milijardi dinara. rashodi za zaposlene su izvršeni sa 55,4% u odnosu na plan, a razlog povećanog procenta je isplata zaostalih plata svim direktnim ili indirektnim korisnicima budžeta. Svi troškovi energenata i materijalni troškovi, ugovori, tekuća i investiciona održavanja su se uredno i blagovremeno izvršavala.

Većnicima je podnet i Predlog odluke o pijacama, čime se ova odluka usklađuje sa Zakonom o komunalnim delatnostima i Zakonom o prekršajima, Statutom grada i Odlukom o Gradskoj upravi. JP „Pijaca“ je bila tema i još jedne tačke dnevnog reda, jer je doneta odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora ovog preduzeća.

Doneta je i Odluka o izmeni i dopuni Plana i programa investicija i komunalnog održavanja za potrebe grada Leskovca za 2018. godinu sa finansijskim planom. Ova izmena se odnosi na odustajanje od izgradnje saobraćajnice u delu ulice Kralja Petra Prvog, gde je planirani iznos investicije bio 9,6 miliona dinara sa PDV-om i dodaju se dve nove investicije, a to su uređenje javne površine na delu trga kod Glavne pošte u iznosu od 3,6 miliona, te ugovor, transport i ugradnja strugane asfaltne mase na ulicama i putevima na teritoriji grada Leskovca u iznosu od šest miliona dinara.

Gradski većnici su podržali odluku Nadzornog odbora JKP „Vodovod“ da se dobit ovog preduzeća po završnom računu za 2017. godinu u iznosu od 751.121 dinara raspodeli tako što će se 50% opredeliti za pokriće dela gubitka iz ranijih godina, a drugih 50% u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima uplati osnivaču.

Doneta su i rešenja o zaključenju vansudskog poravnanja sa Sanelom Uskoković i Dragijem Trajkovićem. Radi se o naknadi nematerijalne štete nastale usled ujeda psa lutalice. Predsednik Komisije za procenu osnovnosti zahteva građana za naknadu nematerijalne štete nastalih zbog ujeda pasa lutalica je kao izvestioc dao obrazloženje i rekao da je ova komisija nedavno osnovana rekao da su u proseku do sada zahtevi iznosili oko 80.000 dinara, a troškovi parničenja 40.000, a troškovi izvršnog postupka 35.000.

„Praktično, na dinar dat oštećenom išao je i dinar za dodatne troškove, što opravdava zahtev za osnivanjem ove komisije.“

Odbijene su žalbe Mihajlović Snežane, Albijanić Miloja protiv rešenja Gradske uprave grada Leskovca – Odelenja za komunalno stambene poslove, saobraćaj i inrastrukturu, kao i Ristić Tomislava protiv rešenja komunalne inspekcije Odelenja za inspekscijske poslove Gradske uprave grada Leskovca kao neosnovane.

Data je saglasnost na dopunu Cenovnika usluga korišćenja javnih parkirališta i uklanjanja nepropisno aprkiranih vozila, koje je usvojio direktor preduzeća „Metroparking jug“ d.o.o. Leskovac. Predviđeno je dopunom da korisnik parkirališta, kome je prvi put u roku od 12 meseci uručena posebna dnevna karta putem parking naloga, plaćanjem polovine iznosa u roku od osam dana oslobađa se plaćanje druge polovine iznosa. Predviđeno je i da se na ime troškova uklanjanja vozila „paukom“ korisnik/vlasnik vozila oslobodi 30% iznosa plaćanja cene važećeg cenovnika u koliko je prvi put evidentiran kao učinilac prekršaja.

Na kraju je usvojen i predlog kojim se traži od predsednika Skupštine Graad Leskovca da sednicu skupštine zakaže za 7. septembar 23. sednicu Skupštine Grada Leskovca.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.