Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Vrhnike: Slovenci Srbiju poznaju po Leskovcu i Guči

LESKOVAC

Gradonačelnik grada Vrhnike iz Slovenije Daniel Cukjati posetio je Leskovac, a razlog za to je 30. Roštiljijada. Za Cukjatija i njegove saradnike prijem je upriličio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i naglasio da Leskovac i Slovenija neguju prijateljske odnose i dobru saradnju.

„Grad Vrhnika karakteriše predivna, očuvana priroda, mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, ali i gostoljubivost >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i pozitivan duh. Predstavnici Turističke organizacije Leskovac su nedavno imali prilike da se u to uvere kada su posetili ovo divno mesto u blizini Ljubljane povodom promocije 30. jubilarne Roštiljijade. Iskoristićemo ovu priliku da domaćinski ugostimo i predstavimo mnogobrojne lepote i znamenitosti našeg kraja.“

Gradonačelnik Vrhnike Danel Cukjati je rekao da je do povezivanja ova dva grada došlo jer „smo imali sreću da se u našem gradu otvori etno restoran „Leskovac“. Slovenci Srbiju poznaju po roštilju i Leskovcu i po trubačima u Guči. Ove godine su nas posetili trubači i gosti iz Turističke organizacije Leksovac i zajednički smo napravili jedan lep događaj. Uz pomoć ovakvih događaja, te preko sporta i kulture, nadam se da ćemo zbližiti razdruženi narod.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.