Gradonačelnik: Dovodim italijansku fabriku u Leskovac! Konkurišite, ja neću da se mešam (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 20.Sep.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik: Dovodim italijansku fabriku u Leskovac! Konkurišite, ja neću da se mešam (VIDEO)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pozvao je nezaposlene inženjere i tehničare, da se obavezno jave na razgovor za posao sa italijanskim investitorima koji bi trebalo da u ovom gradu obabe intervjue sa radnicima u prvoj nedelji oktobra.

On nije želeo da precizira o kojoj tačno kompaniji je reč osim da se radi o fabrici koja proizvodi male kućne aparate, da već imaju svoje pogone u Rumuniji i da u Leskovcu žele da zaposle preko 2.000 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Prošle nedelje su bili kod mene u kabinetu na razgovoru, bez prisustva medija, a već sam se čuo i sa našim ambasadorom u Italiji i on mi je preneo njihove impresije o Leskovcu. Dolaze ovde da intervjuišu radnu snagu i želim da mi pomognete (novinari) da dovedemo u naš grad još jednog investitora“, kazao je gradonačelnik prilikom današnjeg obilaska kompanije „Autostop“ i firme „Leskobegs“.



On je dodao da će svi zainteresovani za posao kod Italijana ubrzo biti obavešteni o tačnoj lokaciji gde će biti obavljeni intervjui.

Oni traže 35 inženjera. Duplo više tehničara i ostale sa srednjom stručnom spremom. Ja bih želeo da se ti razgovori obave recimo u gradskoj kući, kod nas, ali odmah bi počeli, najpre oni koji bi bili odbijeni, da pričaju kako sam ja tu umešao prste. A dobro svi znaju da nikada nisam uticao ni na koga da uposli bilo kog radnika“, kazao je Cvetanović.

On je zajključio da u gradu na Veternici manjak radne snage postaje ozbiljan problem.

U nastavku pogledajte šta gradonačelnik ima da kaže o pričama da on lično utiče na zapošljavanja po Leskovcu:

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.