Izvor: JUGpress.com, 16.Feb.2022, 22:16

Građani podnosili prigovore na rad Gradske uprave u Leskovcu zbog vazduha

LESKOVAC

Više od 700 građana i građanki podnelo je prigovore na rad Gradske uprave grada Leskovca jer nije preduzela adekvatne mere i aktivnosti u cilju unapređenja kvaliteta vazduha, saopštilo je Udruženje građana “TIM 42”.

“Više od pet i po hiljada građana i građanki potpisalo je peticiju za uvođenje merenja koncentracije suspendovanih PM10 i PM2.5 čestica, ugljen monoksida i prizemnog ozona u Leskovcu kao i blagovremeno objavljivanje rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << merenja kvaliteta vazduha u Leskovcu.

Ove aktivnosti su već donele neke prve rezultate – u Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Leskovca za 2022. godinu uvedena su indikativna merenja PM čestica na teritoriji grada. Prvi put od kada se kvalitet vazduha meri u Leskovcu.

Iz Skupštine grada dobili smo obaveštenje da će se javna rasprava o ovom problemu održati u okviru rasprave o Planu razvoja grada. S obzirom da predstavnici organizacije učestvuju u procesu izrade ovog dokumenta, pratićemo ovaj proces i blagovremeno pozvati javnost da da svoje komentare i iznese svoje mišljenje o problemu ali i potencijalnim rešenjima za zagađenje koje godinama unazad narušava kvalitet vazduha u našem gradu.

U prethodnih šest meseci članovi i volonteri Tima 42 sproveli su niz aktivnosti koje su imale za cilj unapređenje prilično loše situacije u oblasti kvaliteta vazduha na teritoriji grada Leskovca. Kroz sprovođenje javnih događaja, informativne kampanje i pokretanja građanske inicijative, građanima i građankama Leskovca pružene su nedostajuće informacije, ali i edukacija i mogućnosti da se aktivno uključe u ovu inicijativu”, saopštio je “TIM 42”.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.