Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2020, 10:41

GG “Za Leskovac Zajedno”: Sadašna vlast u Leskovcu nije umela osam godina da sprovede ugovor o uvodjenju kanalizacije za prigradska mesta

LESKOVAC

Ona „omražena vlast“ koja „ništa nije uradila“ i koja je smenjena 2012. godine, ostavila je sadašnjoj vlasti ugovor u vrednosti od 7,67 miliona evra, o uvođenju kanalizacije u prigradskim naseljima koji sadašnja vlast nije uspela da sprovede osam godina., saopštila je Grupa gradjana “Za Leskovac ZAJEDNO”.

“Sve ugovorom definisano i potpisano, Holandska vlada odobrila novac za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << projekat, ali to se nikako ne sprovodi. Poznavaoci celokupne situacije smatraju da je sve u redu sa ugovorom, i da je strani partner, odnosno donator, ispunio sve na šta se u ugovoru obavezao, ali projekat stoji osam godina jer lokalna samouprava ne izvršava ugovorne obaveze.

Na osnovu materijala, koji je u toku prošle godine razmatran u skupštini Grada, jasno je da je lokalna samouprava blokirala proces dok posao nije dobila firma koja niti je najpovoljnija po ceni, ni po kvalitetu, ali očigledno ima koruptivne adute za dobijanje ovog posla. Zbog toga je smenjeno lice koje je vodilo taj postupak, a imenovano lice koje je aminovalo sve zahteve nosioca političke vlasti, bez obzira na činjenice koje su iznošene u raspravi na Skupštini.

Sve ovo je uvod u još jednu odluku koja nikome ne može biti jasna a to je – koji su kriterijumi postojali pri odabiru mesta gde se uvodila kanalizacija. Konkretno, po kom je kriterijumu iz projekta izbačeno prigradsko naselje Vinarce sa 2.730 stanovnikai Donje Stopanje sa 1.105 stanovnika, naročito zbog toga što kanalizacija dolazi do Čifluk Mire i prvih kuća u ovim naseljima.

Sve vlasti su obećavale a naročiti sadašnja koalicija izgradnju kanalizacije i asfaltiranje makar glavnih ulica u ova dva naselja. Sramota je da u 21. veku kanalizacija u ova dva naselja ide ulicom, uz sve ekološke rizike za skoro 4.000 stanovnika. Posebno je zanimljivo da je lice odgovorno za izvođenje ovog projekta iz Vinarca, kao i da izabrani odbornici vladajuće većine nisu ni spomenuli, niti pokušali da reše problem građana koji su ih birali.

Jasno je da je put rešenja ovog problema nastavak izgradnje kanalizacije i asfaltiranje ulica od Čifluk Mire prema Vinarcu i Donjem Stopanju sredstvima građana i JKP Vodovoda, a za to, sigurno, ima para u budžetu grada.

Pozivamo građane Vinarca i Donjeg Stopanja da ne daju svoj glas za 1.000 dinara i flašu piva, da glasaju za GG „ZA LESKOVAC ZAJEDNO“, jer ćemo mi taj problem rešiti u procesu izgradnje kanalizacije u 16 naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca, o čemu smo mi kao odbornička grupa „ZA LESKOVAC ZAJEDNO“ na skupštini govorili”, saopštila je Grupa gradjana “Za Leskovac – ZAJEDNO”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.