Fijaker s konjima kruži oko Roštiljijade, atrakcija za turiste i decu

Izvor: juGmedia, 30.Avg.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijaker s konjima kruži oko Roštiljijade, atrakcija za turiste i decu

Ovogodišnji prateći sadržaj Roštiljijade obogaćen je i neobičnom turističkom turom, odnosno, šetnjom fijakera koga vuku dva okićena konja oko mesta gde se odvija Festival roštilja, što predstavlja još jednu od atrakcija.

Na ovu ideju došao je direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić, a prihvatio vlasnik fijakera i konja Goran Filipović Čebinac iz Bobišta kod Leskovca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Pokazalo se da je ideja odlična jer je navalica velika. Prevozio sam do sada ljude iz svih krajeva Srbije, i iz Nemačke, Fgrancuske, Slovenije i Hrvatske. Uglavnom su to naši ljudi u društvu sa strancima i svi su oduševljeni“, kaže za Jugmediu vlasnik konja i fijakera, starog oko 150 godina.

Početak rute je na ulazu u roštiljsku štraftu, tamo gde su lutke „Roštiljke“ u „Roštiljka“., i gde se najpre obavi slikanje.

Vozim do Kompleksa „Apostolovi“, do „Groša“, kroz Ulicu Nišku, vozim po celom gradu“.

Konji su posebna atrakcija za decu.

Deca se najviše raduju konjima jer se mnoga od njih po prvi put sreću sa ovim životinjama. Ima toliko radosti da ponekad od sreće zaplačem“, priča ovaj Leskovčanin.

Šetnju fijakreom kroz Leskovac naplaćuje, kaže, po simboličnoj ceni, oko 200 dinara po osbi, a slikanje je besplatno.

Filipović je uvek u svom toru, tvrdi, imao konje, a fijaker je nabavio još njegov deda Gligorije, solunski ratnik, negde u Vojvodini. On mu je pre nekoliko godina vratio sjaj, pa tokom cele godine pruža usluge mladencima koji žele romantičan odlazak na i sa venčanja.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.