Dvadeset dečjih trupa na Festivalu scenskih minijatura

Izvor: juGmedia, 21.Nov.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset dečjih trupa na Festivalu scenskih minijatura

LESKOVAC – Leskovački kulturni centar od 22. do 24. novembra organizuje Treći festival scenskih minijatura koji afirmiše scensko stvaralaštvo dece uzrasta od 5 do 15 godina.

Festival će svečano otvoriti Robert Takarič, jedan od najnagrađivanijih i najčitanijih pisaca za decu; a pre početka festivala održaće seminar za nastavnike o primeni funkcionalnog učenja „Detektivi otkrivaju pozorište“

Ono što ovaj festival čini jedinstvenim je to što će >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na njemu biti prikazane kratke scenske forme kao što su dramoleti i igrokazi, ali i koreografski uobličena plesna ostvarenja i stilizovane narodne igre, performansi, pantomima, akrobatika…

Sve u cilju da pružimo deci priliku da se kreativno izraze na sceni kroz igru, glmu i ples, jer je igra veoma važna za razvoj svakog deteta„, ističe urednica festivala Dragan Nikolić.

U takmičarskom delu učestvovaće 20 dramskih i plesnih grupa iz Ohrida, Leskovca, Valjeva, Zaječara, Niša, Lebana, Predejana, Brestovca, Gornjeg Krainca, Oraovice i Slavujevca.

Na festivalu će biti dodeljene prva, druga i treća nagrada za minijaturu, zatim za režiju, scenski pokret, koreografiju, za glumu, vizuelnost prikaza i za inovativnost.

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Pogledajte ceo program festivala:

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Leskovački kulturni centar: Treći festival scenskih minijatura

Izvor: JUGpress.com, 21.Nov.2016

LESKOVAC..Dečiji Festival scenskih minijatura pokrenut sa ciljem da afirmiše i pokaže različite oblike scenskog stvaralaštva i scenskog izraza dece uzrasta od 5 do 15 godina održaće se po treći put Leskovačkom kulturnom centru od 22.-24. novembra. Dragana Nikolić, urednik dečijeg programa...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.