Dušanu iz Leskovca hitno potreban novac za lečenje u Turskoj

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2022, 10:19

Dušanu iz Leskovca hitno potreban novac za lečenje u Turskoj

Još kao bebi, a sada 5-godišnjem Dušanu Todoroviću iz Leskovca dijagnostikovana je paraliza jedne strane tela zbog koje ne može da priča i hoda. Da bi Dušan nastavio sa svojim terapijma, za njegovo lečenje u Turskoj, kako navode iz Fondacije ”Pokreni život” neophodna je novčana pomoć.

Dušan je, kažu iz Fondacije "Pokreni život", usled visoke temperature i čestih epileptičnih napada bio 5 je dana u blažoj komi, ali je uspeo da se izbori, iako lekari >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nisu verovali u to.

Nakon tri nedelje Dušanu je otkazala leva strana tela i na magnetu glave je utvrđeno da ima Hemaplegiju, tj paralizu jedne strane tela. Mesec dana nakon bezbroj fizikalnih terapija napredak nije viđen i pored toga što je Dušanova majka primetila da ima napade, stalno grčenje mišića, prevrtanje očima, pušten je na kućno lečenje uz zakazanu kontrolu za tri meseca. Na kontroli su mu potvrđeni epileptični napadi koji su posledica Meningoencefalitisa. Kasnije, na Institutu u Beogradu su saznali da je tokom trudnoće bio prisutan Citomegalo virus koji nije otkriven tokom trudnoće i koji je nakon porođaja prešao na dete - saopštavaju iz Fondacije.

Dodaju da je neophodno prikupiti 10.750 evra kako bi u Turskoj mogla da se urade sva ispitivanja, kao i operacije koje su neophodne za dalji tok lečenja.

Oni koji žele, novac mogu uplatiti na dinarske račune 165-7010855807-48, 160-6000000838286-13, putem PayPal naloga - Paypal.me/pokrenizivot i slanjem SMS poruke na broj 3800.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.