Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2020, 23:18

Druženje u Konjičkom i Aero klubu , deca i gradonačelnik

LESKOVAC

Grad Leskovac je danas organizovao posetu Konjičkom i Aero klubu “Saša Mitrović” gde je veliki broj mališana imao prilike da se upozna sa aktivnostima ovih klubova, ali i da se druži sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, objavljeno je na sajtu grada.

“Naši najmlađi sugrađani bili su u prilici da se druže sa plemenitim životinjama – konjima, da se voze u kočijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << puštaju zmajeve, upoznaju se sa avionima i dr.

Predsednik Konjikog kluba Mihajlo Mileković obratio se prisutnima i kazao da mu je drago što vidi ovoliki broj mališana u klubu i da se nada da će se uskoro otvoriti školu jahanja, jer je jahanje sport koji aktivira najveći broj mišića i važan je za razvoj dece.

Zahvalio se na velikoj podršci koju ima od strane Grada i gradonačelnika Cvetanovića i rekao da upravo zbog toga njihov klub traje od 1933. godine.

Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga, takođe se obratio i rekao:

„Za neke je ovo mesto poznato kao hipodrom. Leskovac može da se pohvali bogatom tradicijom u konjičkom sportu i konjičkim klubom koji postoji preko 80 godina, kada su počele da se održavaju I prve trke konja u našem gradu.

Za neke druge, zaljubljenike u avione I letenje, ovaj prostor je aerodrom, koji zajedno sa Aeroklubom neguje višedecenijsku tradiciju avijatke uopšte, posebno u delu vazduhoplovnih sportova: jedriličarstva i padobranstva kao I maketarstva.

Za one starije, ovo mesto budi sećanje na školske dane, kada su se ovde organizovale različite sportske aktivnosti.“, navodi se u objavi na sajtu grada.

Foto: sajt grada

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.