Drugi dan zaredom manji broj novoobolelih, na jugu dve osobe preminule od korone

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2020, 16:28

Drugi dan zaredom manji broj novoobolelih, na jugu dve osobe preminule od korone

Od četvoro pacijenata koji su zvanično preminuli od korone u poslednja 24 sata, njih dvoje se lečilo na jugu - u Kliničkom centru u Nišu i Opštoj bolnici u Leskovcu. Prema zvaničnim podacima, drugi dan zaredom je broj novoobolelih manji - od 9.186 testiranih njih 108 je pozitivno na kovid.

U niškom Kliničkom centru je 20 manje pacijenata hospitalizovano nego juče, ukupno 142, od kojih 51 ima potvrđen virus >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << korona. Na lečenju je i jedno dete koje je, kažu, u stabilnom stanju, a na respiratorima je i dalje 6 osoba.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo - navode.

Na jugu je od korone preminuo i pacijent koji je bio na lečenju u Opštoj bolnici u Leskovcu.

Pacijent 81 godina, obostrana upala pluća, dijabetičar, dugogodišnji srčani bolesnik - navode u Opštoj bolnici.

U ovoj ustanovi ukupno je hospitalizovana 41 osoba, 10 sa potvrđenim virusom, bilo je 8 otpusta i jedan prijem, a navode i da je 1 pacijent upućen u KC Niš i da je na kiseoniku njih 21.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 49 pacijenata. Kod 21 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 28 pacijenata. Kod 21 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19 - dodaju u KC.

U Srbiji je i danas manje novoobolelih prema zvaničnim podacima - od 9.186 testiranih 108 je pozitivno na kovid, a još dvoje ljudi u ostalim bolnicama je preminulo od posledica virusa. Ukupno je od početka epidemije zvanično u Srbiji preminula 681 osoba.

Kako navode u Ministarstvu zdravlja, hospitalizovano je 1.507 pacijenata, njih 64 je na respiratorima, a u poslednja 24 sata otpušteno je 242 građana iz bolnica i primljeno njih 105.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U prokupačkoj Bolnici preminuo prvi pacijent od korone

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2020, 15:17

Prema zvaničnim podacima prokupačke Opšte bolnice, za poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent od korone. To je, prema podacima ove ustanove, prvi pacijent od početka pandemije koji je preminuo, a za koga je potvrđeno da je imao koronu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.