Druga liga: Slavila oba niška tima, Pirot bolji u južnjačkom derbiju

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga liga: Slavila oba niška tima, Pirot bolji u južnjačkom derbiju

Košarkaši Pirota bez mnogo drame na parketu savladali su Zdravlje iz Leskovca u 10. kolu Druge lige (92:75) i tako se učvrstili na 3. poziciji na tabeli. U ovom kolu slavila su i oba niška predstavnika - Konstantin je u derbiju začelja bio bolji od Svetog Đorđa iz Žitišta (74:65), dok je Fer plej sigurnim trijumfom nad Beovukom konačno izašao iz zone ispadanja.

U južnjačkom okršaju Piroćanci su od samog starta pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zašto su cele sezone u vrhu Druge lige - već do kraja prve četvrtine imali su dvocifrenu prednost. Do poluvremena su je dodatno uvećali, žilavi Leskovčani na početku drugog dela uspeli da je prepolove, ali je to bio samo kratku predah domaćina u hali "Kej". Sa novom silinom napao je Pirot i stigao do maksimalnih +18, pa je do kraja samo rutinski odradio posao.

Tek drugu, ali veoma značajnu pobedu u borbi za opstanak koja mu predstoji upisao je Konstantin u 10. kolu. Niški sastav je u prvoj četvrtini postavio temelje za kasniji trijumf, pošto ju je osvojio sa 20:11. U nastavku je zaigrao veoma loše, dozvolio protivniku i da izjednači, ali je to kratko potrajalo, pošto je vrlo brzo Konstantin povratio izgubljeno vođstvo. U drugom poluvremenu ekipe su bile izjednačene, ali tim iz Žitišta nije uspeo da ugrozi Nišlije.

Pobedom u 10. kolu Fer plej je konačno izašao iz zone ispadanja. Kakva-takva rezultatska neizvesnost držala se na parketu sale Osnovne škole "Duško Radović" tokom prvih desetak minuta meča. A onda je debitant u Drugoj ligi napravio seriju od 15:0 i stigao do +21. Prednost je do same završnice držao na 15 - 20 poena, a onda u poslednjem minutu vezao 8 poena, za konačnih 94:70.

Kako je Mladost izgubila u ovom kolu, Pirot se učvrstio na 3. poziciji na tabeli i kao i čitave sezone najbolje je plasirani klub sa juga Srbije. Sledi ga Zdravlje koje je sedmo, Fer plej je deseti, a Konstantin dvanaesti.

Narednog vikenda Fer plej će gostovati Svetom Đorđu, Pirot Mladosti u Smederevskoj Palanci, dok će Zdravlje dočekati niški Konstantin.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Košarkaši Vojvodine poraženi od Dinamiku u finišu meča

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019

Košarkaši Vojvodine poraženi su na gostovanju od Dinamika, rezultatom 77:74, u 10. kolu Košarkaške lige Srbije...Momci u crveno-belim dresovima išli su na gostovanje trećeplasiranoj ekipi i očekivala se lagana pobeda Dinamika, ali izabranici Filipa Soceka nisu došli u Beograd kako bi se samo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.