Dragan Savić kod patrijarha

Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Savić kod patrijarha

LESKOVAC-BEOGRAD

Odbornik u Skupštini grada Leskovac Dragan Savić danas je posetio patrijarha SPC Irijena u Patrijaršiji u Beogradu.

Savić je za JUGpress rekao da je ovo bila  jedna od tri uobičajene posete svake godine patrijarhu koje su postale tradicija i zbog dugogdišnjeg prijateljstva izmedju njih dvojice.

“Patrijarh se raspitivao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za stanje verskih objekata na teritoriji grada Leskovca”, rekao je Savić i dodao da je patrijarhu obećao da će se, kao odbornik, angažovati da u budžet za 2019. godine bude planiran novac i za verske objekte.

Savić je rekao da patrijarh ima poseban odnos prema Niškoj eparhiji i da, uvek kad može, vrlo rado obilazi verske objekte na njenoj teritoriji i da posebno voli da dodje u Predejane u kome je pre nekoliko meseci otvoren obnovljeni hram.

Zbog angažovanja na očuvanju i rekonstrukciji verskih objekata patrijarh Irinej je Dragana Savića 2010. godine odlikovao ordenom Cara Konstantina a  ove godine ordenom Kralja Milutina.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.