Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2022, 11:51

Dodeljena oprema za otpočinjanje sopstvenog biznisa

LESKOVAC

Oprema za otpočinjanje sopstvenog biznisa ili unapređenje već postojećeg u vrednosti od 22.500 EUR dodeljena je u Leskovcu, građanima koji su pohađali obuku o preduzetništvu, pokretanju i/ili unapređenju poslovanja i izradi biznis planova.

Obuku za 30 korisnika je organizovao Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) u okviru projekta “Nove mogućnosti – reintegracija povratnika i potencijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << migranata“ u opštinama Leskovac, Lebane i Bojnik, kao i celokupnom Jablaničkom okrugu, uz podršku Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

“Osnaživanje povratnika i građana iz ugroženih kategorija društva jedan je od glavih ciljeva Programa “Migracije za razvoj”, navela je projektna menadžerka GIZ Marija Dragić.

Ona je dodala da su kroz obuku korisnici stekli znanja i veštine da pokrenu i unaprede svoje biznise, izgrade biznis planove.

Pored obuke i opreme korisnici usluga dobijaju neprestanu mentorsku podršku koja traje tokom čitavog projekta.

“Građani iz ugroženih kategorija i povratnici iz Nemačke i ostalih zemalja EU nemaju mogućnosti da pokrenu svoje poslove u Srbiji, zbog nepoznavanja procedura, loše finansijske situacije ili, uopšte, zbog diskriminacije koju trpe svakodnevno u svim društvenim aktivnostima. Kroz ovakve projekte ispunjavamo nekoliko ciljeva: pomažemo ove društvene kategorije da pokrenu ili unaprede svoje poslovanje, da budu integrisani u društvu, podižemo svest većinskog stanovništva o važnosti inkluzije i ravnopravnosti svih, obezbeđujemo porodicama povratnika da prihoduju i rade u svojoj zemlji, ali i sprečavamo dalje migracije i odlazak iz zemlje, što predstavlja veliki društveni problem, s obzirom na to da Republika Srbija i Savezna Republika Nemačka imaju potpisan sporazum o readmisiji”, istakao je Nikola Božanović, projektni menadžer iz organizacije KOM 018, koja sprovodi ovaj projekat.

Projekat  “Nove mogućnosti – reintegracija povratnika i potencijalnih migranata“ podržan je u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME) Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.