Dobitnik NIN-ove nagrade Dragan Velikić gostuje u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jul.2019, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik NIN-ove nagrade Dragan Velikić gostuje u Leskovcu

Svoj novi roman Adresa, dvostruki dobitnik NIN-ove nagrade Dragan Velikić predstaviće publici u Leskovcu, u petak, 12. jula od 17 sati.

Beograd i dešavanja koja su obeležila istoriju ovog grada tema su novog Velikićevog romana, stoji u opisu, a glavni protagonista je Vladan Todorović, dokumentarista u Muzeju pošte.

Šetajući ulicama i parkovima, slavni junak sastavlja svoj "zapis teskobe", >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svojevrstan dosije grada i sebe u njemu, nastojeći da prizove slike prošlosti i u njima pronađe smisao današnjeg stanja duha i opšteg propadanja - stoji u opisu.

Velikić će svoje novo delo predstaviti Leskovčanima u knjižari "Laguna", gde će otvoriti Klub čitalaca.

Knjižara se nalazi u Bulevaru oslobođenja 89, a ulaz na promociju je slobodan.

Dragan Velikić NIN-ovu nagradu dobio je dva puta - 2007. godine za roman Ruski prozor i 2015. godine za roman Islednik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.