Debata o izgradnji na međublokovskom zelenilu leskovačkog naselja Dubočica

Izvor: JužneVesti.com, 10.Sep.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debata o izgradnji na međublokovskom zelenilu leskovačkog naselja Dubočica

Zelenilo između zgrada u leskovačkom naselju Dubočica, na kojem bi trebalo da se grade zgrade, podiglo je javnost na noge, a Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) i Južne vesti organizuju debatu na kojoj će se razgovarati o ovom problemu. Debata je zakazana za 11. septembar, upravo u Dubočici.

“Napokon korisna debata - Saditi ili graditi” biće prilika da javnost progovori i sazna nešto o najavljenoj izgradnji zgrada, tamo gde su sada trava i drveće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Na debati će učestvovati Investitor Branislav Jovanović i Aleksandar Rangelov iz “Dubočice u srcu”. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odbio je učešće. Pored njega, kako kažu organizatori, neće učestvovati ni glavna urbanistkinja Ivana Joksimović, jer nije odgovarala na pozive.

Moderator tribine će biti urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić.

Početak je zakazan za 17 sati.

Podsetimo, borba stanovnika ovog naselja traje duže od 3 meseca. Do sada su, na mestu planiranom za gradnju, organizovali performanse, književne večeri, koncerte, kako bi skrenuli pažnju na važnost zelenila.

Nadležni sa druge strane uveravaju da je sve urađeno po zakonu i da će nove zgrade poboljšati život stanara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.