Izvor: JUGpress.com, 12.Dec.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Leskovac postaje turistički kraj ili samo onako daju pare iz budžeta?

LESKOVAC

Na 35. sednici Skupštine grada Leskovca prva tačka dnevnog reda bio je Predlog odluke o budžetu Grada Leskovca za 2020. godinu.

Predviđeni prihodi iznose 4.379.307 dinara, dok bi rashodi trebalo da iznose 4.637.307. Pojedini odbornici vladajuće koalicije su se javljali za reč i komentarisali neke stavke budžeta i obrazlagali šta su i kako javne ustanove radile.

Šef odborničke grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << SNS-a Predrag Ivanović ocenio da, nakon više godina teških mera, država konačno ima razvojni budžet i to potkrepio „radovima koji se odvijaju na više lokacija koje će dovesti do toga da Leskovac, možda opet bude mali Mančester. Vrlo važan deo su transferi koji dolaze od Republike i to nije nešto što pada sa neba, nego je to nešto što gradonačelnik sa svojim timom omogućava. Tim sredstvima se finansiraju sva ona silna dugovanja koja smo nasledili, a da ne pričamo o promašenim investicijama koje su nazivana kapitalnim.“

Aleksandar Pejčić (Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje) smatra da je budžet realističan, jer je razuman, razborit i prepoznaje određenu problematiku ali se i založio da bud eviše novca za sport.

Nebojša Cakić (Za Leskovac – ZAJEDNO) ocenio je da budžet nije ostvarljiv i da uvek treba realno da se posmatraju troškovi.

„Mi kad pravimo ove budžete uvek ih pravimo da su viši nego što je realno. Ovaj je veći od prethodnog za 350 miliona, a imali smo izvršenje budžeta za prvih devet meseci prošle godine od 60%! Neka do kraja godine izvršenje bude i 90% to je opet manje od planiranog u 2019. godini za oko 400 miliona. I sada povećanje od 350, do znači da ovaj koji planiramo treba da ima veće prihode za 600-700 miliona. Jasno mi je da je izborna godina, da sve mora da bude u ružičastim tonovima, ali moj stav je da sve u životu treba da bude realno, jer u protivnom kad dođe stani-pani zapadnemo u probleme. Da je ovo predizborni budžet pokazuje i to da predviđate deficit od 258 miliona, a iz budžeta za 2019. godinu prebacićete u narednu 350 miliona!“

Nenad Zdravković (Za Leskovac – ZAJEDNO) zamerio je što se više novca daje za Turističku organizaciju Leskovac, nego za poljoprivredu.

„Mi ovde živimo od poljoprivrednika, poljoprivredni smo kraj i pitam da li ovim izdvajanjima želimo da budemo turistički kraj?“

On je zatražio i zvanični podatak koliko je Turistička organizacija Leskovca zaradila od letošnje Roštiljijade i gde je taj novac završio.

Odbornik Živojin Stefanović založio se za to da se za medijske projekte ne povećava budžeta sa sadašnjih dvadeset na trideset miliona u narednoj godini, pitao zašto se to radi.

On je rekao da u Leskovcu postoje četiri televizije i da je to sasvim dovoljno a da se gradjani sada informišu preko društvenih mreža te da im drugi mediji i nisu potrebni.

Stefanović je rekao da je zato potrebno da se planirani izsnos za medijski konkurs smanji a da se tih deset miliona prebace za ekologiju.

Nacrt budžeta je branio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je, uglavnom, ponovio ono što je rekao na javnoj raspravi .

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Cvetanović “zamolio” opoziciju da podnesu prijavu nadležnima protiv gradskog pravobranioca

Izvor: JUGpress.com, 12.Dec.2019

LESKOVAC..Pred odbornicima 35. Skupštinskog zasedanja se našao i predlog kadrovskog plana Gradskog pravobranilaštva grada Leskovca za 2020. godinu. Predlog je obrazložio Robert Tomić, gradski pravobranioc, a ovim predlogom je predviđeno povećanje sa 12 na 14 zaposlenih u odnosu na 2019. godinu....

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.