DSS: Zašto odeljenje pedijatrije u Vučju radi samo prepodne?

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2018, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Zašto odeljenje pedijatrije u Vučju radi samo prepodne?

Poslednjih meseci, u vreme epidemije malih boginja, služba pedijatrije u Vučju radi samo prepodne, zbog čega su roditelji primorani da bolesnu decu vode na pregled u Leskovac, iz gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, pitaju da li je ovakav rad samovolja upravnice ili je to efekat zdravstvenog plana za Porečje?

Problem u ovoj varošici, navode u leskovačkom DSS-u, je što sredina dana i večernji časovi ostaju “nepokriveni” jer lekara u drugoj smeni nema, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čega i, kako kažu, prenose zabrinutost roditelja koji ovde žive.

Zabrinutost roditelja raste, jer se dešava da mališane sa temperaturom moraju da vode na pregled u Leskovac, čime ih izlažu dodatnom naporu i stresu, a sebe i dodatnom trošku - navodi se u saopštenju.

Postavlja se pitanje, kako kažu, da li se tu radi o tajmingu upravnice pedijatrije u Vučju ili je ovo efekat zdravstvenog plana koji je kreirala lokalna vlast, dodajući da se nadaju da je u pitanju samo samovolja ovih lekara, a ne naređenje koje je došlo “odozgo”.

Inače, kako kažu, otvoreno se zalažu da Vučje dobije status opštine, koji bi Porečjanskom kraju doneo mnogo bolje i kvalitetnije institucije koje bi radile u korist svih žitelja ovog kraja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.