Cvetanović zatražio hitno usvajanje zakona o javnim putevima

Izvor: juGmedia, 21.Jan.2018, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović zatražio hitno usvajanje zakona o javnim putevima

Lokalne samouprave su zbog nejasnih i neusaglašenih propisa suočene s problemom finansiranja izgradnje i održavanja puteva, kao i finansiranja preduzeća koja su upravljači puteva, ocenio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na skupu NALED-a, na kome se zahetvalo hitno usvajanje Zakona o javnim putevima i Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Cvetanović, koji je i član Upravnog odbora NALED-a, izneo je i druge teškoće s kojima se suočavaju lokalne samouprave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
“Brojne opštine nakon izmene regulative o budžetskom sistemu takvo preduzeće više nemaju i zato apelujemo na resorne institucije da što pre usvoje izmene zakona „ izjavio je leskovački gradonačelnik.

Sastanak su organizovali NALED i Auto-moto savez Srbije u partnerstvu sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na temu bezbednost drumskog saobraćaja na lokalu.

Zaključeno je da je prvi potez je na državi od koje se očekuje dva zakona i preciznije uredi nadležnosti samouprava, ocenjeno je na skupu u Palati Srbija u Beogradu.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Cvetanović: Lokalne samouprave suočene s problemom finansiranja izgradnje i održavanja puteva

Izvor: JUGpress.com, 21.Jan.2018

BEOGRAD-LESKOVAC..Lokalne samouprave su, zbog nejasnih i neusaglašenih propisa,  suočene s problemom finansiranja izgradnje i održavanja puteva, kao i finansiranja preduzeća koja su upravljači puteva, a brojne opštine, nakon izmene regulative o budžetskom sistemu, takvo preduzeće više nemaju...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.