Cvetanović ispred Grada Leskovca novi predsednik Skupštine Stalne konferencije gradova i opština

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2021, 23:03

Cvetanović ispred Grada Leskovca novi predsednik Skupštine Stalne konferencije gradova i opština

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović novi je predsednik Skupštine Stalne konferencije gradova i opština. Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić narednih godinu dana rukovodiće Odborom za sistemska pitanja, za koji kažu da predstavlja jedan od najvažnijih odbora u ovoj organizaciji.

Glavna tema 49. Skupštine Stalne konferencije gradova i opština Srbije, kako kažu u Opštini Medveđa, bila je “Strateški pravci jačanja lokalne samouprave u Srbiji“. Većinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << glasova za predsednika Skupštine dobio je gradonačelnik Leskovca.

Za novog generalnog sekretara Stalne konfetencije gradova i opština izabran je Nikola Tarbuk, dok je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović većinom glasova izabran za predsednika Skupštine SKGO. Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić izabran je za predsednika jednog od najvažnijih odbora SKGO, odnosno Odbora za sistemska pitanja i upravu, gde će u ime opštine Medveđa predsedavati u narednom mandatu – navode u saopštenju.

Osim izbora za predsednika skupštine SKGO i novog generalnog sekretara, održani su izbori za nadzorni organ, predsednike posebnih odbora za sistemska pitanja i upravu, zdravlje i socijalnu politiku, životnu sredinu i vanredne situacije, odbora za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, odbora za urbanizam, stanovanje i izgradnju, komunalne delatnosti i energetiku, ekonomski razvoj i Odbora za finansije i javnu imovinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.